Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Τζιτζικώστας καλεί τον Σαμαρά να παραιτηθεί και να γίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας!



Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρώτος δήλωσε ξεκάθαρα σήμερα ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
«Η ΝΔ έχει χάσει τον προσανατολισμό της, δεν βρίσκεται στην υπηρεσία της φιλελεύθερης ιδεολογίας, η αστική τάξη βάλλεται από παντού, έχει επιβληθεί υπέρμετρη φορολογία, εφαρμόζονται καθημερινά αντιαναπτυξιακές πολιτικές. Αυτά είναι πράγματα που δεν
συνάδουν με τη φιλελεύθερη ιδεολογία», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.
Ο περιφερειάρχης, μετά την ηχηρή απουσία του από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ και το μήνυμά του μέσω Facebook, δήλωσε ότι μάλλον δεν θα παρευρεθεί ούτε στην αντίστοιχη εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο στην Αθήνα, ενώ ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Τζιτζικώστας τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μη χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές. «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές και πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία. Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρει τις 180 ψήφους και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Μία λύση θα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, που να έχει ως χαρακτηριστικό την αλλαγή πολιτικής. Δεν φοβάμαι το αποτέλεσμα των όποιων εκλογών, αλλά την ακυβερνησία. Η χώρα δεν έχει την άνεση να μπει σε μία περίοδο απανωτών εκλογικών διαδικασιών», είπε.
Σε ερώτηση για αν ουσιαστικά προτείνει παραίτηση Σαμαρά, ο κ.Τζιτζικώστας τόνισε «προτείνω να γίνει ό,τι πρέπει και ότι μπορεί να γίνει για να βρεθούν οι 180 βουλευτές. Εάν μπορούν να βρεθούν διαφορετικά οι 180, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να παραταθεί η θητεία της όποιας κυβέρνησης, χωρίς να πάμε σε πολιτικό πρόβλημα, τότε αυτό θα ήθελα να δω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου