Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτες στην Ευρώπη οι κοριτσάρες μας στο πόλο!



Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων γυναικών ολοκληρώθηκε στην Όστια της γειτονικής Ιταλίας και η ελληνική ομάδα βρέθηκε για μια ακόμη φορά να πανηγυρίζει μια σπουδαία διάκριση!

Περήφανοι για αυτά τα κορίτσια, που στην 3η συμμετοχή της Ελλάδας σε τελικό στη συγκεκριμένη διοργάνωση -και μετά το ασημένιο το 2004 στο Μπάρι- διατήρησαν ψηλά το άθλημα, χαρίζοντας μας το 39ο μετάλλιο σε όλες τις κατηγορίες των Εθνικών ομάδων και το 7ο χρυσό στις υποδομές, στις κατηγορίες νεανίδων και νέων γυναικών.


Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού νεανίδων στην Πόλη και δύο από την πρωτιά στο Παγκόσμιο του Περθ, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έβαλαν ξανά την σφραγίδα τους, καταθέτοντας σε μια ακόμη περίπτωση τα διαπιστευτήριά τους. Και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα που στις γυναίκες την βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ραντεβού απέναντί μας.

Οι δύο χώρες άνοιξαν και σε αυτή την περίπτωση… λογαριασμό και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χωρίς να... καταλαβαίνει από έδρα, ύψωσε στη Ρώμη τη γαλανόλευκη, πανηγυρίζοντας το βαρύτιμο τρόπαιο!

Κλειστός ο τελικός στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 2-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου και την Εθνική μας να ανοίγει σιγά σιγά τη διαφορά προηγούμενη με 5-3 στην ανάπαυλα! Το πολύ καλό στήσιμο των διεθνών μας συνέβαλε στο να διατηρηθούμε στο +2 και στην επανάληψη στο +3 (4-7) και παρότι η Ιταλία έκανε… φιλότιμες προσπάθειες για να μας χαλάσει τη «γιορτή», πλησιάζοντας αρχικά στο 4-5 και στο 6-7 στα τελευταία λεπτά, ευτυχώς δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα περισσότερο!

Πρώτη σκόρερ του τελικού ήταν η Ιωάννα Χαραλαμπίδη με 3 τέρματα, ενώ ακολούθησε η Χυδηριώτη με 2.

Χάλκινη η Ισπανία

Στον μικρό τελικό, η Ισπανία επικράτησε με το ίδιο σκορ, 7-6 της Ουγγαρίας και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με κορυφαία τη Τζούντιθ Φόρκα η οποία βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1

Ιταλία: Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Ιωάννου 1.
Ελλάδα: Ι. Χαραλαμπίδη 3, Χυδηριώτη 2, Σ. Χαραλαμπίδη 1, Νιαρχάκου 1.

Η Τελική Κατάταξη

 1. ΕΛΛΑΔΑ
 2. Ιταλία
 3. Ισπανία
 4. Ουγγαρία
 5. Ρωσία
 6. Ολλανδία
 7. Μεγάλη Βρετανία
 8. Ουκρανία
 9. Σερβία
10. Σλοβακία
11. Ισραήλ
12. Ελβετία
13. Πορτογαλία
14. Τουρκία



gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου