Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον τρίτο όμηρο



Ένας ακόμα κρίκος μπήκε στην αλυσίδα της φρίκης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, καθώς το βράδυ του Σαββάτου, κυκλοφόρησαν βίντεο όπου -όπως υποστηρίζουν- παρουσιάζουν τον αποκεφαλισμό του 44χρονου βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς.Το βίντεο με τίτλο "Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής" ξεκινά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, να μιλά για τη συνεργασία της χώρας με την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά για την πάταξη του ΙΚ.
Το όλο σκηνικό είναι πανομοιότυπο με τις εκτελέσεις που προηγήθηκαν, των αμερικανών
δημοσιογράφων, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.

"Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους", δηλώνει ο άνδρας με τη βρετανική προφορά, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπό του.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον ίδιο εκτελεστή που εμφανίστηκε και στα δύο προηγούμενα βίντεο φρίκης.

Ο τζιχαντιστής στέκεται πάνω από τον Χέινς, ο οποίος είναι γονατισμένος και φορά πορτοκαλί φόρμα όπως και οι δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι που έπεσαν θύματα της φρικτής πρακτικής των τζιχαντιστών.

Ο άτυχος βρετανός, λίγα λεπτά πριν από τη βάρβαρη εκτέλεση του, υποχρεώθηκε να διαβάσει δήλωση με την οποία κατηγορεί τον Κάμερον και τη βρετανική κυβέρνηση για τον θάνατό του.

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται ο αποκεφαλισμός του Χέινς.

Στο τέλος, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα, τον βρετανό Άλαν Χένινγκ, απιελώντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Ντέιβιντ Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου