Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα τάση στο σεξ που σαρώνει



Στην εποχή του Ίντερνετ ο έρωτας δεν περνά από το στομάχι αλλά από το... πληκτρολόγιο.
Πλέον τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να φουντώσουν όχι μόνο τα πάθη αλλά και τις απιστίες.

Η νέα μόδα που κάνει θραύση στις χώρες του εξωτερικού και έχει εισβάλλει και στην Ελλάδα, ακούει στο όνομα Chexting (προέρχεται από τους όρους cheating" (απιστία ) και texting (ανταλλαγών γραπτών μηνυμάτων) ή αλλιώς συναισθηματικό σεξ.

Μπορεί στην αρχή να ξεκινάει ως μια αθώα συζήτηση αλλά καταλήγει σε σχέση, ακόμη και αν υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Όπως ανέφεραν ειδικοί επιστήμονες στο  τηλεοπτικού δικτύου "CBS", όσοι επιδίδονται στο «chexting», αρχικά δεν έχουν ερωτικές επαφές με τους ηλεκτρονικούς φίλους τους.

Ωστόσο, όταν η σχέση τους προχωράει κυρίως μέσω της ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων σε υπερβολικό βαθμό καθ όλη την διάρκεια της ημέρας τότε προκύπτουν και οι ερωτικές περιπτύξεις.

«Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία αρχίζουν και αποκτούν μία σχέση εξάρτησης αλλά και προσμονή για το επόμενο γραπτό μήνυμα ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία» αναφέρει η σύμβουλος γάμου, καθηγήτρια Τζέιν Γκριρ.

Μάλιστα η κατάσταση αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο όταν  η ηλεκτρονική επαφή γίνεται υπό καθεστώς μυστικότητας (δεν την ξέρει δηλαδή ο/η σύντροφος) εξάπτει τη φαντασία και ενισχύει το ενδιαφέρον για το άλλο πρόσωπο.

«Η όλη διαδικασία περί ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων αρχίζει και αποκτά σημασία και νόημα για όσους κάνουν chexting», προσθέτει η σύμβουλος γάμου, Τζέιν Γκριρ.  Για τους ειδικούς, το "chexting", είναι από πολλές απόψεις μία μορφή απιστίας καθώς φτάνει κανείς στο σημείο να μοιράζεται με το άλλο πρόσωπο πράγματα που δεν τολμά να συζητήσει με τον σύντροφό του.

Το μεγάλο ερώτημα για την Αμερικανίδα καθηγήτρια είναι που σταματάει το "chatting" οι (ηλεκτρονικές συνομιλίες) και που αρχίζει το "cheating".

Όταν για παράδειγμα, ο ή η σύντροφός σου αρχίζει τα γραπτά μηνύματα μόλις σηκώνεται από το κρεβάτι ή λίγο πριν πέσει για ύπνο τότε υπάρχει λόγος ανησυχίας καταλήγει η σύμβουλος γάμου.


πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου