Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΚΚΕ καταθέτει στεφάνι στον Ομαδικό Τάφο Γιαννιτσών



       
Τιμώντας τη θυσία των εκτελεσμένων 114 Γιαννιτσιωτών από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής & τους έλληνες συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες πουλικούς, Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι  στον Ομαδικό Τάφο των Γιαννιτσών την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί.
      Για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πέλλας, υπηρετώντας όχι την ιστορική μνήμη, αλλά την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» δεν συμπεριέλαβε στο επίσημο πρόγραμμα του μνημόσυνου το Κόμμα μας.

     Η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν. Δεν μπορούν όσοι έχουν επιζήσει της εκτέλεσης, αλλά  και οι νεώτεροι απόγονοί τους και οι νέοι της πόλης να μη γνωρίσουν αυτήν την ιστορική αλήθεια. Στις 14 Σεπτέμβρη του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους με την καθοδήγηση των ταγματασφαλιτών Πούλου και Σκαπέρδα εκτέλεσαν 114 Γιαννιτσιώτες μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Θωμά Μαγκριώτη. Ήταν τα αντίποινα των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την ηρωική αντιστασιακή δράση των δυνάμεων του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην περιοχή του Πάϊκου.
      Στην κατάθεση στεφάνων θα συμμετέχουν και αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πέλλας.


                                                                                                        Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

2 σχόλια:

  1. "Δεν μπορούν όσοι έχουν επιζήσει της εκτέλεσης αλλά και οι νεότεροι απόγονοί τους να μην γνωρίσουν αυτή την ιστορική αλήθεια''.
    Μάλιστα. Το ΚΚΕ γνωρίζει την αλλήθεια καλύτερα από τους επιζήσαντες των γεγονότων και θέλει να την διδάξει και στους απόγονούς τους.
    Η σημερινή τελετή ήταν μνημόσυνο στην μνήμη των νεκρών σύντροφοι. Αφήστε λοιπόν τις θρησκευτικές τελετές στους πιστεύοντες και ασχοληθείτε με την ιστορική αλήθεια που τόσο σας αρέσει. Με την ευκαιρεία αυτή, ενημερώστε κι εμάς τους αδαείς, που ήταν το ηρωικό 30ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, όταν για τέσσερις ημέρες οι Γερμανοί και οι Ταγματασφαλίτες έσφαζαν κατοίκους και έκαιγαν την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φταίνε τελικά αυτοί που έσφαξαν , αλλά αυτοί που δεν μπόρεσαν να τους αποτρέψουν!!!
      Πoιοί είναι τελικά οι ταγματασφαλίτες;Μήπως γνωρίζεις ονόματα και που βρήκαν στέγη;

      Διαγραφή