Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Κινέζοι στο...Πάικο.Ενδιαφέρονται για σπάνιες γαίες.



Το ελληνικό υπέδαφος και οι σπάνιες γαίες που υπάρχουν σε αυτό έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των Κινέζων. Τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή το σχετικό διεθνές συνέδριο που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας, αντιπροσωπεία από τη χώρα που θεωρείται ο απόλυτος άρχοντας στον τομέα βρέθηκε στην Ελλάδα και ήδη υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Πρόκειται για 17 πολύτιμα ορυκτά, που είναι συνδεδεμένα με τη βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας. Οι περισσότερες συγκεντρώσεις
εμφανίζονται στην υποθαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου και στη Θράκη, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής».
Ενδείξεις για αποθέματα σπανίων γαιών εμφανίζονται και στις περιοχές της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης, της Χίου, αλλά και του Κιλκίς. Ακόμη, στο παραθαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον του Στρυμονικού Κόλπου, στους βωξίτες της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και στην κόκκινη λάσπη από τη μεταλλουργία αλουμινίου.

Αυτές οι σπάνιες γαίες χρησιμοποιούνται στα λέιζερ, τα κινητά τηλέφωνα και τις οθόνες υγρών κρυστάλλων, μεταξύ άλλων. Ακόμη, οι μπαταρίες υβριδικών αυτοκινήτων, τα φωτοβολταϊκά, οι λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης αλλά και οι τουρμπίνες ανεμογεννητριών στηρίζονται στις σπάνιες γαίες, που χρησιμοποιούνται και στην αμυντική βιομηχανικά για οπλικά συστήματα.

6 σχόλια:

  1. Άντε μπράβο. Ξεπουλήστε το Πάικο στους Κινέζους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι? τι μας προσφέρει?
      το άφθονο πράσινο ή μήπως αγροτουρισμό? τουλάχιστον έτσι θα βγουν και κάποιες θέσεις εργασίας.....

      Διαγραφή
    2. Ναι ,σίγουρα θα δουλέψεις εσύ για 500€ και αύριο τα παιδιά σου το μόνο πράσινο που θα βλέπουν θα είναι στην οθόνη του tablet που θα τα προσφέρεις με τα πολλά λεφτά που θα μείνουν στον τόπο σου από το ξεπούλημα του Παικου..

      Διαγραφή
  2. Προτείνω να το κρατήσουμε και να το κοιτάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτείνω να το κρατήσουμε να μας υδροδοτεί, καθώς σύμφωνα με μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από εταιρείες οι οποίες πραγματοποιούν εξορύξεις, απαραίτητη προϋπόθεση για την εξόρυξη είναι η αποστράγγιση των βουνών από τα νερά, καθώς η ύπαρξη υγρασίας δυσχεραίνει τις εργασίες τους. Τώρα, αν όλοι εμείς, που μέχρι τώρα είμαστε αγρότες βαρεθήκαμε να βιοποριζόμαστε από τα χωράφια μας, ας τα πουλήσουμε από τώρα μπας και πιάσουν καμμια καλή τιμή, καθώς δε θα μπορούμε να εργαστούμε σ΄αυτά 1ον γιατί δε θα μας επαρκεί το νερό για να τα ποτίσουμε, λόγω των γεωτρήσεων που θα πραγματοποιούν οι εταιρείες εξόρυξης, 2ον γιατί οι τιμές των προϊόντων μας θα πέσουν στα τάρταρα, επειδή η περιοχή θα χαρακτηριστεί περιοχή βαριάς βιομηχανίας και τα προϊόντα μας τεταρτοπέμπτης κατηγορίας, επιβαρυμένα με βιόμηχανικά απόβλητα και 3ον οι χρήσεις γης της περιοχής μας ενδέχεται να αλλάξουν, καθώς βάσει του μεταλλευτικού κώδικα, αν παρεμποδίζεται η μεταλλεία ακυρώνεται οποιαδήποτε άλλη χρήση γης.
    Κοινώς, ή η εκμετάλευση του βουνού από εταιρείες βαριάς βιομηχανίας ή η εκμετάλευση του κάμπου. Διαλέχτε και πάρτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tωρα να χαιρομαστε δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή