Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί έγινε έξαλλος ο Καραμανλής με τον Σαμαρά.



Έξαλλος με τον Αντώνη Σαμαρά είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής καθώς η επίσημη απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, με την έγκριση του Μαξίμου, στα κοστολογημένα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αφήνει ακάλυπτη τη διακυβέρνηση Καραμανλή αλλά και εμμέσως της καταλογίζει «στρεβλά οικονομικά πρότυπα».
Στο δελτίο τύπου που, εν μέσω πανικού του Μαξίμου για την παρουσία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα έτη πριν
από την κρίση η ελληνική οικονομία κατέγραψε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, βασισμένης στην αύξηση της εσωτερικής οικονομικής ζήτησης, χρηματοδοτούμενης με ξέφρενο εξωτερικό δανεισμό δημοσίου και ιδιωτών. Το στρεβλό αυτό οικονομικό πρότυπο οδήγησε στη γιγάντωση της εγχώριας κατανάλωσης... κ.λπ. κ.λπ.».

Πονηρός υπαινιγμός
Ο υπαινιγμός αυτός –ο οποίος παραβλέπει υπό την οπτική οικονομικών ... ξυλοκόπων τη σημασία της κατανάλωσης στην Οικονομία, στην οποία αποβλέπουν και οι πρόσφατες εξαγγελίες Ντράγκι– ήταν φυσικό να ερεθίσει τον Κώστα Καραμανλή για δύο λόγους: Πρώτον διότι, ενώ ο συνεχής δανεισμός για το λόγο που αναφέρει η ανακοίνωση γινόταν επί ΠΑΣΟΚ, εν τούτοις το Μαξίμου το οποίο ενέκρινε την ανακοίνωση συμπεριλαμβάνει και την κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που ο δανεισμός από αυτήν γινόταν για συγκεκριμένους λόγους που αναλύονται πιο κάτω.
Δεύτερον διότι, συμπεριλαμβάνοντας και την τότε διακυβέρνηση της ΝΔ στη διαμόρφωση «στρεβλών οικονομικών προτύπων» επιμερίζεται η ευθύνη, επιχειρείται ένας πονηρός συμψηφισμός και εξιλεώνεται το ΠΑΣΟΚ, τη στήριξη του οποίου έχει ανάγκη ο κ. Σαμαράς!
Ένας τρίτος λόγος που τροφοδοτεί τον ερεθισμό του Καραμανλή, ανεξαρτήτως των υπαινιγμών του δελτίου τύπου του υπουργείου Οικονομικών, συνιστά και το γεγονός ότι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη σε απάντηση των απαράδεκτων πρόσφατων κατηγοριών κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, από τον κ. Σημίτη, ο οποίος έχει αποκληθεί και... αρχιερέας της διαπλοκής,
Εξ όλων αυτών πρέπει να θεωρείται σχεδόν οριστική η ρήξη στις σχέσεις Καραμανλή και Σαμαρά. Μία άποψη που διατυπώνεται είναι ότι ενδεχομένως το σύστημα Σαμαρά επίτηδες να εξέθεσε αλλά και να άφησε ακάλυπτες τις κυβερνήσεις Καραμανλή διότι ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος με διακοσμητική ιδιότητα και έτσι χαλάνε τα σχέδια του Μαξίμου, καθώς στην υποψηφιότητα αυτή πόνταρε για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών που ο κ. Σαμαράς θέλει να της αποφύγει πάση θυσία, εν όψει βεβαίας ήττας του.

Βερεσέδια αλλουνού
Εξοργισμένος ο Κώστας Καραμανλής με το κάτω από τη μέση κτύπημα αυτό του Μαξίμου φέρεται να έχει δηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, «εγώ πλήρωνα τα βερεσέδια του Σημίτη». Ουδόλως τυχαίο δε θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι ουσιαστικώς η ανακοίνωση του υπουργείου με τους απαράδεκτους υπαινιγμούς διαδέχεται επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Σημίτης κατά της κυβέρνησης Καραμανλή μιλώντας για τεράστια σπατάλη πόρων και πελατειακές κομματικές εξυπηρετήσεις.
Σημειώνεται σχετικώς ότι το τελευταίο δάνειο που πήρε η κυβέρνηση Καραμανλή, ύψους 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ήταν για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών Τραπεζών. Τα λοιπά δάνεια που η κυβέρνηση Καραμανλή αναγκάστηκε να λάβει ήταν προκειμένου να εξυπηρετηθούν πασοκικά βερεσέδια και ανάγκες που άφησε η διακυβέρνηση Σημίτη, όπως εμπεριστατωμένως και κατ’ επανάληψη έχει δημοσιευθεί. Ειδικότερα και για να μη ξεχνιόμαστε, τα δάνεια Καραμανλή χρησιμοποιήθηκαν ως εξής:
• 10 δισεκατομμύρια απορρόφησαν οι πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων που είχαν παραγγείλει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και που αν θυμάται καλά το υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Σημίτης, για τα προγράμματα αυτά κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ και, άρα, συνεργάτης του κ. Σημίτη είναι σήμερα στον Κορυδαλλό.
• Με 45 δις αναχρηματοδοτήθηκαν παλαιότερα χρέη, επίσης συναφθέντα επί ΠΑΣΟΚ.

Αναβρασμός στους βουλευτές της Ν.Δ. που πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί ή δεν θέλει να διαπραγματευτεί το χρέος και όλοι βλέπουν πλέον τον
Καραμανλή σαν σωσίβιο
για τη Ν.Δ.!

• Με 50 δις πληρώθηκαν οι τόκοι δανείων προηγουμένων ετών συναφθέντων επί ΠΑΣΟΚ.
•  7,5 δις καταβλήθηκαν στα Ταμεία ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΙΚΑ και αντιστοιχούσαν σε πληρωμές που είχαν υπογράψει προηγούμενες πασοκικές κυβερνήσεις.
• 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν για χρέη νοσοκομείων που άφησε το ΠΑΣΟΚ και έπρεπε να τα πληρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.
• 3,2 δισεκατομμύρια ήσαν «λοιπές υποχρεώσεις» που κληρονόμησε η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτά όφειλε να τα ξέρει το υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην αναφέρει τα δανεικά της διακυβέρνησης Καραμανλή ως χρηματοδότηση της εγχώριας κατανάλωσης. Πολύ περισσότερο όφειλε να σιωπά ο κ. Σημίτης ο οποίος δέσμευσε, με προείσπραξη, και μελλοντικά έσοδα του δημοσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου