Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η Ουάσιγκτον επικηρύσσει τον Χριστόδουλο Ξηρό με 1 εκατ δολάρια



Για την αμερικανική κυβέρνηση η «17 Νοέμβρη» παραμένει μια ενεργή τρομοκρατική οργάνωση. Στην Ουάσιγκτον δεν ξεχνούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν -η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες Αμερικανών πολιτών- κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το State Department, σύμφωνα με  πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες εντοπισμού και σύλληψης του δραπέτη, αποφασίζει να επικηρύξει τον Χριστόδουλο Ξηρό με το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων.
Η χρηματική αμοιβή των Αμερικανών έρχεται να προστεθεί στην επικήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού, της Παναγιώτας Ρούπα και των δραστών που συμμετείχαν σε δύο ανθρωποκτονίες και έναν σοβαρό τραυματισμό την 1.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο, από την ελληνική κυβέρνηση, με το ποσό των 4 εκατ.ευρώ.

Οι Αμερικανοί, προσφέροντας αμοιβή 1 εκατ.δολαρίων σε όποιον προσφέρει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, προσπαθούν να ανατροφοδοτήσουν το ενδιαφέρον για την υπόθεση του καταζητούμενου που αξιοποίησε την άδεια που έλαβε από τις φυλακές για να αποδράσει.

Επισήμως, η απόφαση των Αμερικανών να επικηρύξουν τον Χριστόδουλο Ξηρό δεν έχει ανακοινωθεί, είναι όμως ειλημμένη, όπως αναφέρουν πηγές του Πρώτου Θέματος.  Άλλωστε, κατά την αμερικανική πρακτική, οι επικηρύξεις δεν ανακοινώνονται από την αρμόδια υπηρεσία του State Department ταυτοχρόνως με τη λήψη της απόφασης να προσφερθεί αμοιβή σε όποιους προσφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη τρομοκρατών.

Το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού συζητήθηκε κατά πληροφορίες στις συνομιλίες που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ο οποίος έγινε δεκτός τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης (είναι αρμόδιος για την τρομοκρατία) Έρικ Χόλντερ, τον αρχηγό της CIA, τον διευθυντή του FBI, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, και τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας στον Λευκό Οίκο.



arouraios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου