Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τρελό «φαγοπότι» αγροτοσυνδικαλιστών επί 20ετια αποκάλυψαν οι ελεγκτές



Τα στοιχεία που αποδεικνύουν το μεγάλο φαγοπότι των αγροτικών συνεταιρισμών κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος  επισημαίνοντας ότι «πρέπει να τραβήξουμε πλέον μια κόκκινη γραμμή. Να πληρώσουν αυτοί που πρέπει, χωρίς, ωστόσο, να συνεχίσει να αιωρείται κατασυκοφάντηση των θεσμών. Οι πολίτες απαιτούν πλήρη διαφάνεια».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός κατέθεσε φάκελο που περιέχει όλα τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών για την διαχείριση των ταμείων των οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ,
ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΕΛΓΑ την περίοδο 1991 – 2011.
Ωστόσο, ο κ. Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι το επίμαχο περιεχόμενο των εγγράφων δεν πρέπει να γίνει «φειγ βολάν»  και σημείωσε ότι ένα αντίγραφο έχει κρατήσει ο ίδιος κλειδωμένο στο υπουργικό του γραφείο και άλλο ένα θα έχει η Βουλή σε ειδικό γραφείο από το οποίο θα μπορούν να περνούν οι βουλευτές για να το μελετήσουν.
Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί συνοδευτικό έγγραφο με τίτλο «Παρατηρήσεις των υπηρεσιών που διενήργησαν τους ελέγχους» στο οποίο επισημαίνεται η έλλειψη πλαισίου εποπτείας και ελέγχου των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και αδυναμία επιβολής κυρώσεων, αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από την εντολή του πρωθυπουργού να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και τιμωρία για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ειδικότερα σημειώνεται ότι «είναι σαφές ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο παρουσιάζει ελλείψεις σχετικά με ζητήματα εποπτείας και ελέγχου του Υπουργείου επι των εν λόγω Οργανώσεων δεδομένου ότι πουθενά δεν αναφέρεται σαφώς συγκεκριμένες αρμοδιότητες με βάση τις οποίες μπορούν να επιβάλλονται κυρώσεις από το ΥπΑΑκΤ» αν και τονίζεται ότι «τα ανωτέρω βεβαίως δεν αποκλείουν την αναζήτηση χρηματικών ποσών που δεν έχουν δαπανηθεί για το σκοπό των οποίο δόθηκαν από το ΥΠΑΑΤ».
Υπο αυτά τα δεδομένα επισημαίνουν την ανάγκη νέου θεσμικού πλαισίου για την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων αλλά και για την γενικότερη εποπτεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.



1 σχόλιο:

  1. ΑΦΗΝΟΥΜΕ τον αγρότη και τις φάσεις της εξέλιξής του. Πάμε στον εκπρόσωπό του.
    Το πληροφορήθηκε ξαφνικά πως υπάρχει συνδικαλισμός και πήρε φωτιά. Δειλά, στην αρχή, κι ύστερα ξεθάρρεψε. Είδε πως για τον αγροτοσυνδικαλιμό δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα και υψηλή μόρφωση. Μια-δυο, λοιπόν, και φτιάχνει την ομάδα του, με τους πιστούς. Γνωστούς και γείτονες, (συν)καλλιεργητές στο χωράφι, θαμώνες στο καφενείο.

    ΚΑΙ πήραν στα χέρια τους την τύχη των αγροτών άνθρωποι που δεν ήξεραν να βάλουν την υπογραφή τους. Συμβούλια και επιτροπές ανθρώπων που έπιασαν το νόημα και μπήκαν στο παιχνίδι. Κι έβαλαν το χεράκι τους για να χρεοκοπήσει, πριν την ώρα του, αγροτικό κίνημα. Με κάποιους (αγροτοσυνδικαλιστές) να φτιάχνουν κομπόδεμα και να…πεθαίνουν πλούσιοι. Χωμένοι σε κρατικές επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα. Τους άκουγες να ρητορεύουν κι ήταν η απορία σου ποιο…πανεπιστήμιο τέλειωσαν. Με τα κίνητρα και την πίστη τους. Σαν τους πεφωτισμένους ψαράδες του Χριστού.

    ΔΟΥΛΕΥΕ η κομπίνα στο χωράφι, έπεφτε και η κομπίνα με τα διπλοζυγίσματα και τις «ολικές», για πλήρη αποζημίωση. Κι έκλειναν το μάτι σε κάποιους ντόπιους γεωπόνους, για εξωτερική (κοινοτική) «βοήθεια». Και, επειδή τρώγοντας έρχεται όρεξη, ο αγροτοσυνδικαλιστής μας υπερέβη τα εσκαμμένα. Χάθηκαν λεφτά γνωστής προέλευσης και αγνώστου(;) κατάληξης και το Κράτος ξύπνησε. Ασκήθηκαν διώξεις, αλλά μπλοκαρίστηκαν. Με…ανανέωση της αναστολής, μέχρι να το (τους) έχουμε ξεχάσει.

    Η δεξαμενή, βλέπεις, των ψήφων…Η ψηφοθηρία, το πάθος προς «το φυλάξαι τ’ αγαθά» των εθνοπατέρων μας…

    Άρθρο του αειμνήστου καθηγητή μας Θανάση Νικολαΐδη στις 22/12/2013.

    Τώρα μεταξύ μας.
    -100.000 ευρώ για διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο διέμενε ο πρόεδρος και πληρωνόταν το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα και η καθαρίστρια
    -103.000 ευρώ πιστωτική κάρτα προέδρου την οποία πλήρωνε η ΠΑΣΕΓΕΣ
    -68.000 ευρώ έξοδα για γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο δεν προβλεπόταν
    -46.000 ευρώ κινητά τηλέφωνα για πρόεδρο και 30.000 ευρώ για γενικό διευθυντή
    -25.000 ευρώ κυλικείο της ΠΑΣΕΓΕΣ
    Ε δεν το λες και σπατάλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή