Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο καιρός σου χαλά τα σχέδια – Πώς να περάσεις καλά με την παρέα στο σπίτι



Μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο και μαζί του έφερε τις πρώτες πτώσεις θερμοκρασίας και τα πρωτοβρόχια. Οι απρόσμενες και ξαφνικές μπόρες είναι πλέον στο πρόγραμμα. Εκεί που ετοιμάζεσαι για την νυχτερινή σου έξοδο ωραία και καλά, να σου βροχή, αέρας και κακό. Πού να πας τώρα; Πάνε τα σχέδια. Όμως μην πτοείσαι. Μπορείς να περάσεις εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα, και στο σπίτι.Μάζεψε την παρέα και ετοιμάσου για ένα καταπληκτικό βράδυ. Μπορεί να νομίζεις ότι θα είναι βαρετά και δεν συγκρίνεται με το μπαρ που θα πήγαινες, αλλά απατάσαι. Μην είσαι προκατειλημμένος. Αν η παρέα είναι καλή και η φαντασία σου
ελεύθερη, από εδώ και πέρα θα προτιμάς τις συγκεντρώσεις στο σπίτι παρά τις φαντασμαγορικές εξόδους. Πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Θα σου δώσουμε μερικές ιδέες για να πάρεις μπρος, και μετά είναι στο χέρι σου.
Κλασσικά μπορείς  να διοργανώσεiς movie night. Αν είστε παρέα κινηματογραφόφιλων θα είναι top στη λίστα σας. Μπορείς να επιλέξεις έναν ηθοποιό ή σκηνοθέτη για να αφιερώσεiw τον μαραθώνιο ταινιών. Καλή ιδέα είναι και τα θρίλερ. Μόνος σου μπορεί να φοβάσαι, με τα φιλαράκια όμως; Μπορείς επίσης να διαλέξεις μια τριλογία ταινιών ή κάτι συναφές. Ακόμη κι αν έχεις ξαναδεί τις ταινίες, είναι διαφορετικό να τις βλέπεις με φίλους, και στην περίπτωση που πρόκειται για saga, είναι άλλο πράγμα να τις βλέπεις όλες στη σειρά. Μια άλλη ιδέα είναι να ξεκινήσεις μια σειρά με την παρέα. Διαλέξτε όλοι μαζί μια σειρά που σας αρέσει και καθιερώστε μια μέρα την εβδομάδα να μαζεύεστε και να βλέπετε κάποια επεισόδια. Ο σχολιασμός είναι το καλύτερο μέρος όταν βλέπεις κάτι με φίλους. Το όλο θέμα αποκτά μια άλλη χάρη.


Φρόντισε μόνο να μην έχει δει κανένας την σειρά για να μην κάνει σπαστικά spoilers. Θα γίνει σε χρόνο μηδέν ο αντιπαθητικός της παρέας.
Αν έχεις όρεξη για πιο active καταστάσεις, τα παιχνίδια, επιτραπέζια και μη, είναι ό, τι πρέπει. Παντομίμα, Taboo, Pictionary, παλέρμο, διάφορα παιχνίδια με τράπουλα, «ποιος είμαι», αναπτήρας, dixit… Διάλεξε το ή τα αγαπημένα σου και ετοιμάσου για πολύ γέλιο.
Εξαιρετικό επιτραπέζιο για παρέα είναι το Jungle speed. Πρέπει να είσαι γρήγορος και να απομακρύνεις εύθραυστα αντικείμενα. Αν δεν το ξέρεις, ψάξ’ το. Θα γίνει από τα αγαπημένα της παρέας. Αν σαν παρέα είστε φαν των ηλεκτρονικών, μπορείτε να τα προτιμήσετε. Αρκεί να προσφέρονται για πολλούς παίκτες. Αν έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες, υπάρχει πάντα το καραόκε και το ανερχόμενο lip sync. Ακόμη κι αν είσαι ντροπαλός, δοκίμασέ το. Ποιος θα σε κρίνει; Άσε τα κρυμμένα σου ταλέντα να αναδυθούν.

Τώρα για πιο χαλαρές καταστάσεις, μπορείς να μαζέψεις τα φιλαράκια για βραδιά μαγειρικής και γευσιγνωσίας. Όλοι θα αγοράσουν από κάτι, άρα δεν θα ξηλωθεί ο οικοδεσπότης, και όλοι θα βοηθήσουν στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικό ή απαίσιο και να καταλήξεις να παραγγέλνεις σουβλάκια. Δεν έχει σημασία όμως. Θα έχεις διασκεδάσει άπειρα. Προφανώς εννοείται ότι οι βραδιές στο σπίτι ενδείκνυνται για ποτό. Θα είναι πολύ πιο φτηνά από ό, τι θα πλήρωνες σε κάποιο μπαρ, άρα θα μπορείς να πιείς περισσότερο. Και στην τελική θα είσαι σπίτι. Αν το παρακάνεις, μπορείς να πέσεις για ύπνο. Είσαι ασφαλής, οπότε μπορείς να ξεδώσεις μαζί με τους φίλους σου χωρίς να φοβάσαι μην γίνεις ρεζίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου