Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Αισιόδοξες πολιτικές σε μία κουρασμένη κοινωνία



Του Παναγιώτη Νανούδη
 
Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί μάλλον δύσκολη πολιτική απόφαση για το ελληνικό Κοινοβούλιο και η κυβερνητική συμμαχία έχει βαλθεί να τα δώσει όλα για όλα. Ο χειμώνας αναμένεται βαρύς και η χώρα για ακόμη μία φορά πολιτικά ασταθής.

Τα νούμερα της πραγματικής οικονομίας συνεχώς κατρακυλούν, οι δημοσιονομικοί δείκτες βυθίζονται και η κυβέρνηση ζει στο δικό της πλεονασματικό παραμύθι. Δεχόμενη τις δημοσκοπικές πιέσεις τάζει ψεύτικες ελπίδες, υπόσχεται εξόδους από μνημόνια με χρόνιες δεσμεύσεις, χαρίζει δόσεις δεκαετίας για χρέη μιας χρονιάς και μοιράζει θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας.

Η κοινωνία πλέον ολοκληρωτικά χρεοκοπημένη και αποδυναμωμένη ψάχνει να βρει το παλμό της επιβίωσης. Φόροι, απολύσεις, ύφεση, μειώσεις μισθών και συντάξεων προσθέτοντας και τις ψεύτικες πολιτικές υποσχέσεις απ’ όπου και αν προέρχονται κούρασαν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ίσως τελικά να αποτελεί αδιάφορο πολιτικό γεγονός για την πλειοψηφία της κοινωνίας και η αλλαγή προσώπων στην καρέκλα της εξουσίας μία ακόμη πολιτική συνήθεια χωρίς ουσία.

Ο Έλληνας έμαθε να ζει από τις δυνάμεις του και για ακόμη μία φορά πάλι μόνος του θα ξεπεράσει κάθε δυσκολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου