Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της Δ. Σκύδρας με το Προεδρείο των Πωλητών λαϊκών αγορών Σκύδρας

Πτυχές του σοβαρού ζητήματος που αναφέρεται στην εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Σκύδρας εξετάστηκαν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σκύδρας, τη Δευτέρα 6/10/2014.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με:
1)Την ανανέωση των αδειών των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών.
2)Τον καθορισμό του ύψους του ημερήσιου τέλους για κάθε μία από τις τρεις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στο Δήμο (Σκύδρας, Καλής, Μανδάλου).

3)Τον καθορισμό των μέτρων του πάγκου ανά άδεια επαγγελματία πωλητή.
4)Τον τρόπο είσπραξης του τέλους κατά τις αντίστοιχες ημέρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών: Σάββατο – Σκύδρα, Τετάρτη – Καλή, Δευτέρα – Μάνδαλο.
Στη σύσκεψη μετείχαν: η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο καθ΄ύλην Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Γεραντίδης, το Προεδρείο του Σωματείου Πωλητών λαϊκών αγορών Δήμου Σκύδρας: Γιώργος Μποζίνης (Πρόεδρος), Γιώργος Σ. Λέρος (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Τσορακλίδης (Μέλος). Επίσης, συμμετείχαν το στέλεχος του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Γιώργος Σταματέλος και η αρμόδια Προϊσταμένη του Δήμου Σκύδρας Ελένη Ευαγγελίδου.
Είχε, βέβαια, προηγηθεί η συνάντηση του Αντιδημάρχου Χρίστου Μακρίδη με το παραπάνω Προεδρείο για το θέμα της τήρησης, από πλευράς των πωλητών, των βασικών κανόνων καθαριότητας στους χώρους των λαϊκών αγορών.
Το Προεδρείο εξέφρασε προς τη Δήμαρχο τις ευχές του για καλή θητεία και παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένο για τον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε. Με τη σειρά της η Δήμαρχος ευχαρίστησε τόσο για τις ευχές όσο και για το επίπεδο της συζήτησης. Τόνισε, μάλιστα, ότι όποια στιγμή χρειαστεί θα υπάρξουν συναντήσεις για την επίλυση κάθε είδους προβλημάτων, διότι η διασφάλιση της ορθολογικής λειτουργίας των λαϊκών αγορών αποτελεί αμοιβαία υποχρέωση και των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου