Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η εφαρμογή που σου γλιτώνει χρήματα από το λογαριασμό του κινητού σου



Έχετε κλείσει ένα συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας, πληρώνετε ένα πάγιο κάθε μήνα και με αυτό εξασφαλίζετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις προς αριθμούς κυρίως του ίδιου δικτύου με αυτό που σας εξυπηρετεί και δευτερευόντως με άλλα δίκτυα. Μάλιστα τις περισσότερες φορές η διάρκεια των τηλεφωνημάτων προς το ίδιο δίκτυο είναι εντυπωσιακά μεγάλα (π.χ 1500 λεπτά) οπότε σας καλλιεργείται η πεποίθηση ότι αυτά τα τηλεφωνήματα δεν πρόκειται να τα κάνω ποτέ. Στην πράξη, αποδεικνύεται ότι
αυτό δεν ισχύει ποτέ. Και ποιος είναι ο κυριότερος λόγος; Λόγω της "φορητότητας" των τηλεφωνικών συνδέσεων που έχει μπει στη ζωή μας εδώ και χρόνια, μπορεί να νομίζουμε ότι επικοινωνούμε με έναν αριθμό της Cosmote και αυτός να ανήκεί στο δίκτυο της Wind ή της Vodafone (και το ανάποδο).
Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις; Αν δεν προσέξουμε, ο λογαριασμός φτάνει στα ύψη. Ο προπληρωμένος χρόνος ομιλίας για τα "τρίτα" δίκτυα, συνήθως δεν είναι πολύς με αποτέλεσμα να εξαντλείται γρήγορα (πολλές φορές και εν' αγνοία μας καθώς δεν έχουν ενεργοποιήσει όλοι τις υπηρεσίες Alert που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας). Μετά την εξάντληση, επιβάλλονται πρόσθετες χρεώσεις ανάλογα με τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων. Και οι χρεώσεις αυτές είναι μεγάλες. 
Τι μπορούμε να κάνουμε για να αμυνθούμε; Δύο πράγματα
Καταρχήν να ξεχάσουμε ότι τα τρία πρώτα ψηφία ενός αριθμού παραπέμπουν και στο δίκτυο. Αυτό λόγω φορητότητας δεν ισχύει. Έτσι, το "697" δεν είναι απαραίτητα Cosmote, το "694" δεν είναι κατ' ανάγκη Vodafone ούτε to "693" οπωσδήποτε Wind. 
Εκμεταλλευόμαστε την τεχνολογία. H EETT ενεργοποίησε μέσω της ιστοσελίδας της ειδική εφαρμογή η οποία σου επιτρέπει να μάθεις σε ποιο δίκτυο ανήκει ο αριθμός που καλείς. Δεν θα το κάνετε για όλους τους αριθμούς προφανώς. Ωστόσο, αν υπάρχουν 5-10 τηλεφωνήματα τα οποία κάνετε τακτικά για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους, καλό είναι να γνωρίζετε τι γίνεται με τις χρεώσεις. 
Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση μπορεί να γίνει μόνο για 10-ψήφιους αριθμούς και όχι για σύντομους κωδικούς (αριθμούς που αρχίζουν από 1 ή από 54), ή αριθμούς της σειράς 807.
Θέλετε να μάθετε σε ποια εταιρία ανήκει ένας αριθμός, είτε κινητής είτε σταθερής τηλεφωνίας; Τότε δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε τον 10ψήφιο αριθμό που σας ενδιαφέρει ΕΔΩ και να το μάθετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου