Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη - Μενδώνη: «Το μυστήριο με τον ένοικο μπορεί να διαρκέσει χρόνια»



Κανένα νέο "ουσιαστικό" στοιχείο δεν υπάρχει από το "μέτωπο" της Αμφίπολης, καθώς η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποστύλωσης του τρίτου θαλάμου. Η Λίνα Μενδώνη μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, και ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς κάθε φορά που οι ανασκαφείς αφαιρούν χώμα, έστω 20-30 εκατοστά, «πρέπει να δίνουμε "ισοδύναμα μέτρα"».Με βάση το δεδομένο αυτό, και εφόσον πλέον η ανασκαφική
ομάδα της κ. Περιστέρη ανασκάπτει τον τρίτο αυτό θάλαμο, «θα μπορούσε κανείς να πει ότι αν δεν έχουμε εξαιρετικά απρόοπτα, μέσα στις επόμενες 20 μέρες - ένα μήνα θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει την έρευνα» εξήγησε.
Έτσι, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι σε περίπτωση που ο τέταρτος θάλαμος είναι και ο τελευταίος του μνημείου, τότε όντως τα χρονοδιαγράμματα που ανακοίνωσε η κ. Περιστέρη, χωρίς να είναι δεσμευτικά, θα τηρηθούν.
Επίσης η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού υποστήριξε επίσης ότι μπορεί να πάρει χρόνια για να λυθεί ο γρίφος για τον ένοικο ή τους ενοίκους του τάφου καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «έχουμε ένα μνημείο με χαρακτηριστικά που στη σύνθεσή τους εμφανίζονται για πρώτη φορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου