Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών ...κλείνει την πόρτα σε Τζάκρη και Παπανικολάου.Ο Τσίπρας όμως λέει άλλα...



Με ανακοίνωσή της η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών σπεύδει να προλάβει αλλά και να προκαταβάλλει καταστάσεις και «κρυφά» σχέδια ένταξης και συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προσώπων προερχόμενων κυρίως από το Πασοκ ,που τη δεδομένη στιγμή "συνωστίζονται" κυριολεκτικά στο "πλατύσκαλο" της Κουμουνδούρου.Σε πλήρη και εμφανή αντίθεση με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα αλλά και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα,που διακηρύττουν την προοπτική ευρύτερων συμμαχιών, οι ΣΥΡΙΖΑίοι των Γιαννιτσών έχουν άλλη άποψη.Με μία αιχμηρή και μεστή σε πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στο χώρο …αναμονής των ενδιαφερομένων προς ένταξη,δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στην...
υποδοχή πρώην "αμαρτωλών" Πασόκων στον εν δυνάμει κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ! .  Διαβάστε την ανακοίνωση....

Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, η σημαντική απήχηση του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ σε συνδυασμό με τα αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ακόμη και αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πανικοβάλλει την συγκυβέρνηση, τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ και τα μεγάλα και μικρά παπαγαλάκια τους.

   Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από μεριάς του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος να ανακοπεί η φόρα του ΣΥΡΙΖΑ και μέρος αυτής της καμπάνιας είναι η προεξόφληση επιλογών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με οργανωμένες δυνάμεις όσο και με μεμονωμένα πρόσωπα-παράγοντες.
   Περνούν σε αυτό το επίπεδο μετά την αποτυχία της θεωρίας των δύο άκρων, της προσπάθειας να ακυρώσουν το ρεαλιστικό και επιτεύξιμο του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» αλλά και της τρομοκράτησης της κοινωνίας για πλήρη κατάρρευση της χώρας σε περίπτωση μιας κυβέρνησης της αριστεράς. Αυτή την τακτική υπηρετούν δημοσιεύματα που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υποδέχεται φθαρμένα στελέχη του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος.
   Απεγνωσμένα προσπαθούν οι μικρές και μεγάλες μονταζιέρες είτε να «γυαλίσουν» το προφίλ πολιτικών προσώπων, όπως της Θ. Τζάκρη ή/και να προεξοφλήσουν συμμαχίες και συνεργασίες. Αντίστοιχες προσπάθειες έγιναν και την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών,οι οποίες παρουσίαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμαχεί με τέτοια πολιτικά πρόσωπα. Η πραγματικότητα ακύρωσε τις προβλέψεις, τις εκτιμήσεις, τις «πηγές» τους. Το σχέδιο της κεντροαριστερής ανασύστασης που προσπαθεί να προωθήσει το μνημονιακό κατεστημένο φαίνεται να βαλτώνει.
  Η ΔΗΜΑΡ συντρίβεται εκλογικά, το Ποτάμι είναι κάτω των προσδοκιών τους και περιθωριοποιείται, η Ελιά δεν υφίσταται παρά ως εκλογικός μανδύας του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ. Η προοπτική να προκύψει μια κεντροαριστερή ανασύσταση μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί εξίσου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ελληνικό λαό θα είναι η δύναμη που θα γκρεμίσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και την κοινωνία στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Που με την κοινωνία στο προσκήνιο και ενεργοποιημένη θα προωθήσει ένα μεγάλο σχέδιο παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης με κεντρικούς στόχους την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια. Η προώθηση και η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου προϋποθέτει μεγάλες μάχες και ισχυρές συγκρούσεις.
    Συνεπώς στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς .Δεν χωρούν όμως αναξιόπιστα πρόσωπα και κόμματα που συνέβαλλαν στο βάθεμα των μνημονιακών πολιτικών και φέρουν ευθύνη της σημερινής κατάστασης. Τέλος, σε ότι αφορά διάφορα δημοσιεύματα που θέτουν ζήτημα υποψηφιοτήτων, να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα θα αναδείξει τους υποψηφίους του για τις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα από οργανωμένες, συλλογικές και δημοκρατικές του διαδικασίες. Η Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ Γιαννιτσών

7 σχόλια:

  1. Καλά όλα αυτά! Ωστόσο εκείνο τον υπεσχημενο και ματαιως εως σημερα αναμενομενο πολιτικό απολογισμό της σ.ε. για τις επιλογές της στις δημοτικές εκλογές και το τελικό 5% πότε θα τον δούμε; έτσι γιατί όποιος διεκδικεί κυρίαρχο λόγο στην τοπική πολιτική οφείλει να δίνει και εξηγήσεις για τα πεπραγμενα του κάποτε κάποτε. Αλλιώς ας αφήσει τα κεντρικά όργανα να κάνουν τη δουλειά τους γιατί όπως φαίνεται την ξέρουν καλύτερα από τους τοπικούς κομματαρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε άσχετε κοιμισμένε; Όταν το ποσοστό του Σύριζα είναι 2-3% και αυτοί οι τοπικοί κομματάρχες το εκτοξεύουν στο 4,7% ζητάς και τα ρέστα; Για σύνελθε λίγο σε παρακαλώ

      Διαγραφή
  2. Νικο εισαι ετοιμος για βουλευτης.Ο δικηγορος της αριστερας δε θελει να κατεβεις στο συριζα γιατι ξερει πως θα βγεις.η θοδωρα ειναι καμενη απο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6:33 - Δεν καταλαβαίνω αν το ύφος σου είναι ειρωνικό ως προς τους κομματάρχες ή επιθετικό ως προς τον 3:31 (πάντως αγενές και ευτελές είναι αναμφίβολα). Αν πάντως θεωρείς επιτυχία ένα κόμμα εξουσίας, που βγαίνει πρώτο στις ταυτόχρονα διενεργούμενες ευρωεκλογές, να παίρνει στις δημοτικές, όπου συμμετέχουν μάλιστα και τόσοι πολλοί υποψήφιου, 4,7% τότε μάλλον θες να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως γκρουπούσκολο, είτε από αντιπαλότητα είτε από αριστερίστικη εμμονή και να χαίρεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠ.ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ Φ. ΕΔΩ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ Η ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ.ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΛΑ ΘΑ ΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι άλλο να κάνει βρε σύντροφοι η Θοδώρα για να την αποδεχτείτε.
    Ψήφισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης.
    Ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Βενιζέλου για τα Υποβρύχια
    Δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, μέχρι και άρθρο στην Αυγή έφτασε να γράψει ασκώντας κριτική στους κυβερνώντες.
    Τα πρωτοπαλίκαρα του Άκη, Κοτσακάς-Χωραφάς-Αγραφιώτης, οι «συνδικαλιστάρες» της ΠΑΣΚΕ με τα παχιά βιβλιάρια, Τσουκαλάς-Ραπτόπουλος-Σταθάς-Βαμβακάς, η Λούκα του Γεράσιμου, ο αφηρημένος καθηγητής Μητρόπουλος που ξέχασε να δηλώσει ‘ένα εκατομμύριο ευρώ αμοιβή και ο Κουρουπλής που ψήφιζε ναι σε όλα μέχρι το μεσοπρόθεσμο, είναι ποιο αριστεροί από την Θοδώρα ?
    Επειδή όμως ο Αλέξης θέλει υποψήφιους με «προίκα», κάντε την καρδιά σα πέτρα, βάλτε τις προσωπικές σας φιλοδοξίες στην άκρη, στολίστε την κολυμπήθρα του Σιλωάμ με λίλιουμ και προπαντός όχι ματζιριές. Φτιάχνει και ο Cavalli λαδόπανα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εντάξει respect στον DEXIHAF......αν και φίλε η Ντόρα της Πέλλας νομίζω οτι προτιμά MISSONI........

    ΑπάντησηΔιαγραφή