Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Daily Mail.Απαλλαγείτε από όλους τους εθισμούς σας με 60… βουρδουλιές στα οπίσθια!



Εξήντα βουρδουλιές στα οπίσθια αρκούν για να ξεπεράσει ο κάθε άνθρωπος έναν εθισμό που έχει. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται γιατροί από την Ρωσία που κάνουν «χρυσές» δουλειές.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η συγκεκριμένη ιατρική μέθοδος μπορεί να είναι αμφιλεγόμενη αλλά την εφαρμόζουν σε νοσοκομείο της Σιβηρίας. Όσοι είναι εθισμένοι επισκέπτονται ένα σύμβουλο που τους οδηγεί σε ένα δωμάτιο και τους ζητάει να γδυθούν. Στη συνέχεια τους ζητάει να ξαπλώσουν και τους δίνει βουρδουλιές στα οπίσθια.

Εξήντα βουρδουλιές μ΄ ένα καλάμι αρκούν για να απελευθερωθούν από τον οργανισμό των ασθενών οι ορμόνες της «ευχαρίστησης», της «ικανοποίησης» για τη ζωή, αυτό, δηλαδή, που λείπει από τα άτομα που έχουν εθιστεί στο σεξ αλλά και στη δουλειά γραφείου. «Η σωματική τιμωρία γίνεται να καλύψει το... κενό που αισθάνονται όσοι έχουν διάφορες εξαρτήσεις, τάση αυτοκτονίας αλλά και  ψυχοσωματικές διαταραχές», επισημαίνουν οι γιατροί που εφαρμόζουν αυτή την μέθοδο.
Μάλιστα, η σωματική τιμωρία γίνεται πριν τις κλασσικές συνεδρίες όπου οι άνθρωποι εκφράζουν στον γιατρό το πρόβλημα τους.  Ο καθηγητής Σεργκέι Σπεράνσκι, διευθυντής βιολογικών σπουδών στο Ινστιτούτο Ιατρικής στο Νοβοσιμπίρσκ, εμπνεύστηκε τη μέθοδο αυτή ως «αντίδοτο» όπως λέει στα δικά του σημάδια της κατάθλιψης.
Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Siberian Times πως οι ασθενείς βλέπουν ότι η συγκεκριμένη θεραπεία έχει αποτελέσματα: «Είχε αποτέλεσμα σε μένα. Δεν είμαι σαδιστής, τουλάχιστον με την κλασική έννοια, αλλά αυτομαστιγώνομαι όταν δε νιώθω καλά».
Την μέθοδο εφαρμόζουν δύο ψυχολόγοι, ο Τζέρμαν Πιλιπένκο και η Μαρίνα Τσάκροβα ενώ ήδη έχουν μαστιγώσει 1.000 ασθενείς. Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, σε δείγμα 30 ασθενών, οι περισσότεροι από αυτούς ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία και ξεπερνούν τους εθισμούς τους. Η καθηγήτρια Τσάκροβα έσπευσε να τονίσει: «Το μαστίγωμα γίνεται μ΄ ένα καλάμι που έχει απολυμανθεί πλήρως και, βεβαίως, δε γίνεται με σαδομαζοχιστικό τρόπο».
Οι ασθενείς που επισκέπτονται τους γιατρούς είναι από 17 έως 70 ετών. Οι Ρώσοι επιστήμονες εξηγούν πως χρειάζονται δύο συνεδρίες με μαστίγωμα την εβδομάδα για τρεις μήνες, προκειμένου οι ασθενείς να καταπολεμήσουν τους εθισμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου