Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

H Ryanair αρχίζει τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Παρίσι



Με το νέο δρομολόγιο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το αεροδρόμιο Beauvais του Παρισιού, η Ryanair αυξάνει σε οκτώ τους προορισμούς του εξωτερικού, με τους οποίους από σήμερα συνδέεται ο αερολιμένας «Μακεδονία». 

Η Θεσσαλονίκη συνεχώς κατακτά έδαφος στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης εταιρείας χαμηλού κόστους, που έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα στις αγορές- στόχους της. 


Η Ryanair, στο δωδεκάμηνο που λήγει το τρέχον οικονομικό έτος της εταιρείας, δηλαδή μέχρι το Μάρτιο του 2015, εκτιμά ότι θα μεταφέρει από και προς τη Θεσσαλονίκη, 1,5 εκατομμύρια επιβάτες, περίπου 100.000 περισσότερους από ότι το προηγούμενο έτος. 

Όπως είπε στη Voria.gr η υπεύθυνη μάρκετινγκ της εταιρείας για την Ελλάδα, Ραβάρα Κιάρα, η Ryanair, ανοίγει ένα νέο δρομολόγιο μέσα στη χειμερινή περίοδο, αυτό για το Παρίσι, με τρεις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Το δρομολόγιο αυτό θα συνεχιστεί και στη θερινή σαιζόν. 

Να σημειωθεί ότι από Θεσσαλονίκη, η εταιρεία, έχει συνολικά δέκα απευθείας συνδέσεις, οκτώ εξωτερικού και δύο εσωτερικού, σε Αθήνα και Χανιά. Στο εξωτερικό, πετάει από το «Μακεδονία», για Ρώμη , Μιλάνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη, Ντύσελντορφ, Πάφο και τώρα και στο Παρίσι. 

Η εταιρεία που από φέτος έχει κάνει βάση της και τη Θεσσαλονίκη, με ένα αεροσκάφος, έχει αυξήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και στις πτήσεις για Αθήνα, από πέντε σε έξι την εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε μία ακόμη πτήση και προς Χανιά, έτσι που πλέον καλύπτει και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. 

Όπως είπε η κ. Ραβάρα, το πρόγραμμα πτήσεων της Ryanair για Ελλάδα να ενισχυθεί στο πλαίσιο της προμήθειας 280 αεροσκαφών (Boeing 737 800). Σήμερα ο στόλος της εταιρείας αριθμεί 304 σκάφη, από τα οποία περίπου 40 θα αποσυρθούν. Η επέκταση στον αριθμό των πτήσεων, διεθνώς, θα φανεί από το καλοκαίρι  του 2015 και μετά, με την σταδιακή παραλαβή των νέων αεροσκαφών. 



voria 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου