Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Δεν άνοιξε η εφαρμογή του taxis για έκπτωση - απαλλαγή ΕΝΦΙΑ



Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αφορούν εκπτώσεις ή απαλλαγές, μέχρι σήμερα το απόγευμα δεν είχαν αναρτηθεί στο taxis. Τα εκκαθαριστικά αυτά αφορούν, τις εκπτώσεις του 50%, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, και τις απαλλαγές για τους τρίτεκνους, πολύτεκνούς και άτομα με αναπηρία πάνω από 80%.
Να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι θα πρέπει να πάνε και πάλι στην εφορία για να κάνουν νέες δηλώσεις, διότι χάνουν τις εκπτώσεις λόγω των προνοιακών επιδομάτων που εισέπραξαν το 2013, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός των εισοδηματικών ορίων.
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν την εκκαθάριση του Δεκεμβρίου για έκπτωση ή απαλλαγή.
Σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν στο taxis και τα εκκαθαριστικά με τις εκπτώσεις του 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Σύμφων αμε πληροφορίες, φαίνεται πως υπάρχουν πολλά λάθη στη συμπλήρωση του Ε2, δηλαδή στους κωδικούς τόσο με τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ και με την ένδειξη κενό. Εάν οι φορολογούμενοι δουν ότι δεν έχουν λάβει την έκπτωση την οποία δικαιούνται θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου το Ε2 ή να μεταβούν στις εφορίες με όλα τα δικαιολογητικά
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου