Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

΄΄ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014΄΄ - Θεατρικές παραστάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011 – 2014» το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες το επόμενο διάστημα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αφορά όλες τις ηλικίες ενώ, τα έργα προσφέρουν ψυχαγωγία και ενδιαφέροντα νοήματα. Είναι ένα πρόγραμμα στον τομέα του πολιτισμού που υλοποιείται για τέταρτη χρονιά σε όλη την Π.Κ.Μ. με έργα σπουδαίων δημιουργών για το κοινό.


Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Πέλλας:


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΗΜΕΡΑ &
ΩΡΑ
ΔΗΜΟΣ
ΠΟΛΗ
ΤΟΠΟΣ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
30 07-11-2014
Παρασκευή
11.00
Έδεσσας
Έδεσσα
Αίθουσα
Εκδηλώσεων
Π.Ε. Πέλλας
(Διοικητήριο)

«Θέατρο του
Βορρά» -
Η Πεντάμορφη
και το Τέρας
09-11-2014
Κυριακή
18.00
Πέλλας
Γιαννιτσά
Αίθουσα
Πνευματικού
Κέντρου
Γιαννιτσών
Έντεχνο
θέατρο σκιών
Άννας Αρβανίτη
«Η
Κοκκινοσκουφίτσα
και ο κακός
ο λύκος» του
Μιχάλη
Χατζάκη
26-11-2014
Τετάρτη
10.00
Σκύδρας
Σκύδρα
1ο Δημοτικό
Σχολείο Σκύδρας

Πολυθέαμα για
Παιδιά
«Κλοουνομπερδέ-
ματα» του Γιώργου
Δημητρίου
27-11-2014
Πέμπτη 10.00
Πέλλας
Κρύα Βρύση
Πνευματικό
Κέντρο
Κρύας Βρύσης
Πολυθέαμα για
Παιδιά
«Κλοουνομπερδέ-
ματα» του Γιώργου
Δημητρίου


Το κορυφαίο έργο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», από το Θέατρο του Βορρά, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Έδεσσας, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00, στην αίθουσα Διοικητηρίου Έδεσσας.
ΤΟ ΕΡΓΟ:
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια επαρχιακή πόλη ζούσε ο Σεβαλιέ με τις δυο του κόρες. Λίγο πρίν φύγει για ταξίδι ρωτάει και τις δυο τι δώρο θέλουν να τους φέρει όταν επιστρέψει. Η πρώτη θα ζητήσει ρούχα και κοσμήματα, ενώ η μικρότερη θα ζητήσει ένα τριαντάφυλλο. Στο δρόμο της επιστροφής, ο Σεβαλιέ θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί σε ένα μαγεμένο κάστρο, όπου ζει ένα τέρας. Εκεί, θα δει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο, που μπορεί να φανταστεί κανείς και θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα προσπαθήσει να το πάρει. Μπροστά του όμως εμφανίζεται το τέρας και προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, πρέπει να του δώσει μια του κόρη.

Κάπως έτσι ξεκινάει μια ιστορία, που από την αντιπάθεια θα καταλήξει στην αγάπη. Μια αγάπη, που καταφέρνει να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να βρει την πραγματική ομορφιά σε αυτό, που κρύβει το τέρας μέσα του.

Ο παραμυθένιος κόσμος της Πεντάμορφης ζωντανεύει σε μία μαγική παράσταση, πλημμυρισμένη από μουσική και χορό, κοστούμια και φωτισμούς που μας οδηγούν στο όνειρο. Με μία φρέσκια διασκευή, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι της  Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont και ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά, η Πεντάμορφη και το Τέρας υπόσχεται στιγμές γέλιου, τρυφερότητας και συγκίνησης.

Μια Πεντάμορφη παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που πιστεύουν ότι ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του κάτι όμορφο... αρκεί κάποιος να θελήσει να το ανακαλύψει!

Συντελεστές:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Κοστούμια: Μαίρη Τζιουβάρα
Επιμέλεια σκηνικών: Anna Wassiac
Φωτισμοί: Γιώργος Ζήγκας
Ηθοποιοί: Κ. Αρνόκουρος, Ντ. Ασληχανίδου, Β. Δαλλές, Σ. Σιούτης, Ε.Σισμανίδου

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου