Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο Σ. Θεοδωράκης



Διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2015, αφού προηγουμένως η παρούσα Βουλή, εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Αναφερόμενος στην πρότασή του επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα και εξήγησε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία.


«Θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120- 130 βουλευτές γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται», είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, κατά της διάρκειας 45 λεπτών συνάντηση με τον κ. Παπούλια και αναφερόμενος στην εκλογή νέου Προέδρου ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για «έναν Πρόεδρο που να μας ενώνει».

«Ελπίζω να μπορέσουμε και τώρα να εκλεγεί ένας Πρόεδρος που θα είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, που θα ενώσει όλους τους Έλληνες», απάντησε ο κ. Παπούλιας.

«Είναι καλό ο Πρόεδρος να βγαίνει με μεγάλη πλειοψηφία», παρατήρησε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Ένας πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία της Βουλής θα είναι μια ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος».

Για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως αν δεν δεχθούν τα άλλα κόμματα την πρόταση του Ποταμιού για καθιέρωση παραλλαγής του γερμανικού εκλογικού συστήματος, πρέπει να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα, όπως το «σπάσιμο των περιφερειών».

Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου- ομάδα κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.


Πηγή reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου