Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά για την απεργία στις 27 Νοεμβρίου



Την Τετάρτη 19/11/2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη της τοπικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Πέλλας για την προετοιμασία και οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη. Συμμετείχαν Σωματεία Εργαζομένων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και μεμονωμένοι εργαζόμενοι και άνεργοι.
     Στη σύσκεψη έγινε παρουσιάστηκε απολογισμός της δουλειάς που προηγήθηκε στα πλαίσια της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ, που κορυφώθηκε με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 Σωματείων από όλη τη χώρα.

    
   Η κεντρική εισήγηση από μέρους της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έγινε από τον  Φάνη Κουτούφη, ο οποίος επισήμανε την πολύ θετική απήχηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη, αλλά και τη σημαντική δουλειά που προηγήθηκε σε πολλούς χώρους δουλειάς, με αποφάσεις συμμετοχής από εκατοντάδες Σωματεία που δεν ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Επιπλέον δημιουργήθηκε κλίμα κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση απέναντι στον δικομματικό καυγά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.
     Η συμμετοχή της Πέλλας στο συλλαλητήριο ήταν επίσης σημαντική, έγιναν πολλές συζητήσεις με εργαζόμενους, για πρώτη φορά απευθυνθήκαμε οργανωμένα σε Σωματεία, αναδείχτηκαν οι δυνατότητες αγωνιστικής ενεργοποίησης των εργαζομένων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν από τις εφαρμοζόμενες αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές.
    Μπροστά στην απεργία στις 27 Νοέμβρη, χρειάζεται να γίνουν ακόμη πιο θαρρετά βήματα οργάνωσης των εργαζομένων, μαζί με την αγροτιά, τους αυταπασχολούμενους με κοινούς στόχους το πρόβλημα της ανεργίας, το ασφαλιστικό, την Υγεία όλων μας, την Παιδεία των παιδιών μας, την φοροληστεία και τα συνεχή χαράτσια, κλπ.
     Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολίτικου προσωπικού τους είναι μονόδρομος. Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων για μαζικοποίηση των σωματείων σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς για την ανασύνταξη του κινήματός μας.
      Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους, μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων. Η συμπόρευση του λαού μέσα από τους φορείς και τα σωματεία του, αποτελεί βασικό όρο για την ανατροπή της βαρβαρότητας, την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων.
      Ακολούθησε τοποθέτηση  από τον Παναγιώτη Γιώγα, από μέρους του Συντονιστικού Αγροτι-κών Μπλόκων Πέλλας. Μετέφερε την θετική εμπειρία από τις τελευταίες μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, τόσο με τα  7 μπλόκα στην Πέλλα, όσο και τον πανελλαδικό συντονισμό.  Επισήμανε ακόμη την προσπάθεια και ανάγκη του κοινού αγώνα των φτωχών αγροτών με την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, που αναπτύχθηκε εκείνη την περίοδο.

    Ο Λευτέρης Αβραμίδης, πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Πέλλας, τόνισε ανάμεσα σε άλλα : « Είναι τιμή μου να παρευρίσκομαι εδώ. Ήσασταν οι μοναδικοί με το ΠΑΜΕ, που σταθή-κατε δίπλα μας το 2011 στην ιδιωτικοποίηση του ΧΥΤΑ των Γιαννιτσών. Είμαστε εκπαιδευμένοι σε ατομικούς αγώνες, αλλά όχι όπως εσείς σε οργανωμένους μαζικούς και ταξικούς αγώνες. Είδαμε όμως, ότι μπορούμε να νικήσουμε. Αυτοί έχουν την δύναμη της χειραγώγησης, των νόμων, των όπλων, αλλά όλα αυτά θα καούν αν ο λαός πιστέψει στην δύναμη του. Ήσασταν μαζί μας στις καταλήψεις για τους Σχολικούς Φύλακες και τη Δημοτική Αστυνομία. Σε αυτή την απεργία να είμαστε ακόμα περισσότεροι».
     Η Αγγέλα Ευσταθιάδου, από την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της ΟΓΕ, τόνισε  την αναγκαιό-τητα οι γυναίκες να συμπορευτούν με το εργατικό ταξικό κίνημα και να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
      Η Αριστέα Χατζηβασιλειάδου,  εκπροσωπώντας την Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων υπογράμμισε την αναγκαιότητα της τακτικής ζωντανής επαφής με τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, για να παίρνουν κουράγιο.
      Ο Τριανταφυλλίδης Γιώργος,  εκπροσωπώντας την ΠΑΣΕΒΕ Πέλλας, στάθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων, στον συνεχή αγώνα να κρατήσουν τις δουλειές τους και τα μαγαζιά τους, παρά τα συνεχή χαράτσια.
     Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Γιαννιτσών Πίνδης Κώστας υποστήριξε : «χρειάζεται να δοθεί βάρος στους άνεργους. Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη, να τους δώσουμε ελπίδα μέσα από την επαφή μαζί τους, μέσα από τα σωματεία».
     Η Ολυμπία Παπαδοπούλου, από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Γιαννιτσών και δημοτική σύμβου-λος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» στην τοποθέτησή της είπε : «σαν συνταξιούχοι να είμαστε αλληλέγγυοι στον άνεργο, τον εργαζόμενο, να γίνουμε κομμάτι αυτού του μετώπου με το ΠΑΜΕ».
     Ο γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών  Ιατρών Πέλλας Μπάμπης Αποστολίδης έδωσε εικόνα για τις ελλείψεις στον χώρο της Υγείας σε βάρος του λαού. Επισήμανε την σταθερή παρουσία του ΠΑΜΕ στους χώρους Υγείας με συνεχή ενημέρωση γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών για τις αιτίες και τους υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση στην Υγεία, αλλά για την ανάγκη διεκδίκησης και αγώνα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή. Κατέληξε πως αυτό ο λαός το βλέπει και χρειάζεται να κάνει θαρρετά το βήμα στο πλευρό του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων.

      Κλείνοντας τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, κάλεσαν όλους να κάνουν το πρώτο αγωνιστικό βήμα διεκδίκησης των παραπάνω αιτημάτων συμμετέχοντας στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Πέλλα την ίδια μέρα στις 11 π.μ. στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( πεζόδρομος ) & στην ΕΔΕΣΣΑ στους «Μ.Καταρράκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου