Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για την απεργία στις 27 Νοεμβρίου σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



  
  Η Γενική Απεργία αποτελεί σταθμό στο πρόγραμμα πολύμορφων παρατεταμένων κινητοποιήσεων που είναι ήδη σε εξέλιξη και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα με συλλαλητήρια, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας και απεργίες σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Ενάντια στην συνεχόμενη πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων , με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων και την βίαιη αναδιανομή των εισοδημάτων που προωθείται με τα αλλεπάλληλα μνημόνια.
Ενάντια στην πολιτική των χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά και στις δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων.
Ενάντια στη συστηματική συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και την ποινικοποίηση κάθε απεργιακής κινητοποίησης που απειλεί τις επιδιώξεις του μνημονιακού καθεστώτος- με την αμέριστη συμβολή της δικαστικής εξουσίας. Πρόκειται για το προοίμιο εφαρμογής του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θα αποσκοπεί στο δραστικό περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος.




Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
  • Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση του ν. 4250/2014.
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων. Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Υπεράσπιση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος.
  • Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, τη διαγραφή του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.
  • Ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.
 
              
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΔΕΣΣΑ     -             ΠΛ. ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ  12.00 μ.μ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ     -      ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ   10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου