Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης της 27ης Νοεμβρίου στα Γιαννιτσά



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γιαννιτσά απεργιακή συγκέντρωση  όλων των συνδικαλιστικών φορέων της πόλης   και μετά τις ομιλίες των εκπροσωπών των φορέων εκδόθηκε το ακολουθώ ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014 και ώρα 10:30 π.μ., στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν όλοι οι συνδικαλιστική φορείς της πόλης των Γιαννιτσών,  συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης εν όψη των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται  για ακόμη μια φορά να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό κυβέρνηση και τρόικα,  δηλώνουμε ότι  
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ
Δεν Αντέχουμε  άλλο : οι άνεργοι και η νεολαία  που μας κλέβουν το μέλλον,  οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, ή με τα «μπλοκάκια», οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι  με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις και μισθούς , που ζουμε με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες ,οι επιστήμονες…
Λέμε ΟΧΙ
·        στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση φορτώνοντας τους όλα τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων.
Λέμε ΟΧΙ
·        σε νέα μέτρα που συντηρούν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Λέμε ΟΧΙ
·        στα μέτρα που καταργούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην ψήφιση ενός ακόμα φοροεισπρακτικού προϋπολογισμού, που επικυρώνει τις πολιτικές της ύφεσης και της ανεργίας των τελευταίων ετών.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·          Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων
·         Επαναφορά του Εργατικού Δικαίου και των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας,  
·         Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ
·         Φραγμό στις απολύσεις και στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας με εξευτελιστικούς όρους
·         Επαναφορά της ΚΥΡΙΑΚΗΣ-ΑΡΓΙΑΣ και απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές
·         Ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων
·         Σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, κοινωνική ασφάλιση , αξιοπρεπείς Συντάξεις
·         Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.
·         Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
·         Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
·         Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
·         Καμιά αλλαγή στον κώδικα πολιτικής δικονομίας. Η κυβέρνηση  να  αποσύρει το σχέδιο νομού  ΤΩΡΑ

Απαιτούμε
·          Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ.
·          Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και  ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.
·          Να σταματήσει η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό (διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις). Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.
·          Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.
·          Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος και  να σταματήσει κάθε άλλη παρέμβαση.
·         Διαγραφή του χρέους
·         Δηλώνουμε ότι Δεν πρόκειται να δεχθούμε παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση
Τα Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να ξεφύγουμε από την αγωνία της επιβίωσης και να πάρουμε πίσω το  δικαίωμα μας στη ζωή και την εργασία.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι δηλώνουμε ότι: ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ
Η σημερινή απεργία δεν είναι το τέλος, αλλά η απαρχή για μεγάλους αγώνες για την Ανατροπή.

Οι φορείς :
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ -ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ-Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ  ΠΕΛΛΑΣ- ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ -ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ -Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου