Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: Να δοθεί παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ έως 31-12-2014»



Να δοθεί παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ έως 31-12-2014 ζητά με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Ο κ. Τζαμτζής τονίζει οτι οι αγρότες σήμερα είναι απλήρωτοι από τις παραγωγές και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πληρωθεί την ενιαία ενίσχυση εξαιτίας του προβλήματος με τα βοσκοτόπια και για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί παράταση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ για να μπορούν οι ασφαλισμένοι να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους.
Ο Βουλευτής στην ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Η καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ πρέπει να γίνει μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2014 και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Το δικαίωμα καταβολής των εισφορών μέχρι τέλος Δεκέμβριου βοηθούσε τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, έχοντας πληρωθεί από εμπόρους, συνεταιρισμούς για την αγροτική και κτηνοτροφική τους παραγωγή.
Σήμερα οι αγρότες είναι απλήρωτοι. Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πληρωθεί την ενιαία ενίσχυση εξαιτίας του προβλήματος με τα βοσκοτόπια. Οι αγρότες είναι απλήρωτοι για τις παραγωγές τους
Είναι απλήρωτοι και για τις ζημιές που υπέστησαν από τον ΕΛΓΑ..
Πρέπει λοιπόν να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 31/12/2014 ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην χαλάσει η ρύθμιση που ενδεχομένως έχουν κάνει.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιορδάνης Τζαμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου