Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αγοράκι 4 ετών επέζησε από πτώση 70 μέτρων

Ένα αγοράκι 4 ετών που είχε πάει εκδρομή με τους γονείς του στις βόρειες ακτές της Καλιφόρνιας επέζησε μετά από πτώση 70 μέτρων από έναν βράχο και μάλιστα διατηρούσε τις αισθήσεις του όταν κατάφεραν να το προσεγγίσουν οι διασώστες, στη βραχώδη παραλία όπου κατέληξε.


Μετά την πτώση του παιδιού στο πάρκο Μποντέγκα Χεντ, δύο τραυματιοφορείς κατέβηκαν με σχοινιά στη βραχώδη ακτή από κάτω και το βρήκαν να κλαίει.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Λου Στέρτσινγκερ, ο μικρός έφερε σοβαρά τραύματα και κατάγματα.

Οι διασώστες αισθάνθηκαν μεγάλη ανακούφιση που εντόπισαν το παιδί ζωντανό, πρόσθεσε ο Στέρτσινγκερ που όμως δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του ή την πρόγνωση των γιατρών.

"Αισθανθήκαμε πολύ ωραία. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στις διασώσεις αλλά χθες σίγουρα είχαμε την τύχη με το μέρος μας", σημείωσε.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το σώμα του παιδιού τσούλησε στον ασβεστολιθικό βράχο και κατέληξε στους βράχους ή αν διέσχισε 70 μέτρα στον αέρα. Πάντως, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, στο σημείο δεν υπάρχουν δέντρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν την πτώση του.

Το αγόρι μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο γιατί στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία και το ελικόπτερο δεν μπορούσε να προσεγγίσει για να το παραλάβει λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Ο μικρός εισήχθη στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Όουκλαντ, ένας εκπρόσωπος του οποίου απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου