Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ζημιές στο Αίγιο από τη δόνηση των 4,9 Ρίχτερ



Ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε το απόγευμα το Αίγιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση, που σημειώθηκε στις 19.13, είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 44 χλμ. ανατολικά της Πάτρας, στην περιοχή της Τέμενης Αιγίου.
Ακολούθησαν τρεις μικρότερες σεισμικές δονήσεις.
 

Σύμφωνα με το Patras Times, υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και ρωγμές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου. Οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι και ήδη ξεκίνησαν να ελέγχουν τα σπίτια τους, προκειμένου να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο που πήρε κλήση και για μια μάντρα, κοντά στο νοσοκομείο που υπέστη ραγίσματα, μπήκαν από τις αρχές προστατευτικές κορδέλες για να αποφευχθούν τραυματισμοί περαστικών.

Την άποψη ότι το Αίγιο δίνει συνήθως τέτοιους σεισμούς διατύπωσε μιλώντας στο Patrastimes.gr ο σεισμολόγος – ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος τόνισε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται προσθέτοντας ότι είναι νωρίς για να πουν οποιαδήποτε άλλα συμπεράσματα.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο Patrastimes.gr εξέφρασε την άποψη ότι καλό θα ήταν για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων να περιμένουμε μερικές ώρες.

Ο κ. Λέκκας συμπλήρωσε πως η δόνηση δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό που καταγράφηκε το πρωί μεγέθους 4,9 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, ενώ πρόσθεσε πως μισή ώρα μετά τον σεισμό έχουν καταγραφεί τρεις μετασεισμοί της τάξεως των τριών βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: Patras Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου