Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

5 λόγοι για τους οποίους νιώθεις συνεχώς κουρασμένη!

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη; Δεν είσαι η μόνη. Ένα ποσοστό 51% των ανθρώπων έχει μονίμως αυτό το συναίσθημα. Δες που μπορεί να οφείλεται. Έχεις την κόπωση της πρόκλησης και η λύση είναι να αρχίσεις να λές “όχι”. 


Στο παρελθόν υπήρχαν δύο ειδών προσωπικότητες ανθρώπων, αυτοί που ήθελαν να πετυχαίνουν σημαντικά πράγματα και αυτοί που λάτρευαν τις προκλήσεις και τις κυνηγούσαν. Σήμερα οι άνθρωποι προσπαθούν να είναι και τα δύο. Από τη μία προσπαθούν να κάνουν σπουδαία πράγματα και από την άλλη αναζητούν φανταστικές εμπειρίες για να τις μοιραστούν με τους φίλους τους στο facebook. 

Η συνεχής πίεση για νέες προκλήσεις χωρίς ξκούραση οδηγεί στο “κάψιμο”. Όταν, λοιπόν, έρχεσαι αντιμέτωπη με μία νέα πρόκληση είτε στη δουλειά σου είτε κοινωνικά, ρώτησε πρώτα τον εαυτό σου: “Μπορώ να το κάνω;” και “Θέλω να το κάνω;”. Αν η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι θετική τότε κάν’το. Αν είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς να πεις όχι, πες ότι θα το σκεφτείς καλύτερα και όταν πας στο σπίτι σου και χαλαρώσεις βρες μία καλή δικαιολογία για να το αποφύγεις. 

Είσαι αφυδατωμένη και η λύση είναι να πιείς νερό καρύδας.
Η αφυδάτωση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ζαλισμένη, νυσταγμένη και χωρίς ενέργεια αλλά οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε μία κατάσταση προ-αφυδάτωσης. Οι τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι μπορεί να αφαιρέσουν την ενυδάτωση από το σώμα σου. Πρόσθεσε το τσάι και τον καφέ που πίνεις συνεχώς και μπορεί να έχεις μεγάλη έλλειψη ενυδάτωσης. Το στεγνό και ξηρό δέρμα και στόμα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είσαι στα πρόθυρα της αφυδάτωσης. Για να βρεις πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνεις διαίρεσε το βάρος σου με το 30 και θα το βρεις.   

Έχεις κόψει το κρέας και τα γαλακτοκομικά και η λύση είναι να ελέγξεις τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σου. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών δεν λαμβάνουν αρκετό σίδηρο. “Όταν μία γυναίκα διαμαρτύρεται για κούραση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να ελέγξει την αναιμία της για πιθανή έλλειψη σιδήρου”, λένε οι ειδικοί. Ειδικά αν δεν τρώνε αρκετό κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα.

Κάνεις πάρα πολλά πράγματα και η λύση είναι να τα αφήσεις για λίγο και να έρθεις σε επαφή με τη φύση. Συνεχώς απαντάς σε email, συζητάς στο τηλέφωνο ή δουλεύεις χωρίς σταματημό καθισμένη σε ένα γραφείο. Όταν είσαι κλεισμένη σε ένα γραφείο και δεν έρχεσαι καθόλου σε επαφή με τη φύση, νιώθεις περισσότερο κουρασμένη και παθαίνεις κατάθλιψη. Αύξησε τη διάθεσή σου πηγαίνοντας μία βόλτα στην εξοχή. Το γραφείο σου δεν πρόκειται να πάει πουθενά, εκεί που το άφησες θα είναι και θα σε περιμένει. Η διάθεσή σου, όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φτιάξει. 
Έχεις εμμονή με το να πετυχαίνεις συνεχώς πράγματα.

Έχεις νιώσει ποτέ ότι τα πράγματα θα αλλάξουν όταν αγοράσεις το σπίτι των ονείρων σου ή θα βρεις δουλειά;  Τι γίνεται όταν τα καταφέρνεις τελικά; Κυνηγάς κάτι άλλο γιατί πάντα κάτι θέλεις. Υπάρχουν δύο ειδών τέτοιοι άνθρωποι. Από τη μία είναι αυτοί που τους αρέσει να πετυχαίνουν πράγματα για τη χαρά που νιώθουν πετυχαίνοντάς τα και από την άλλη είναι αυτοί που προσπαθούν να πετυχαίνουν διάφορους στόχους για τα μάτια του κόσμου και για να νιώσουν την αποδοχή των ανθρώπων. Τι μπορείς να κάνεις; Σταμάτα να κάνεις αυτό που πιστεύεις ότι θα έκανε τους άλλους να σε θαυμάζουν και κάνε αυτό που θέλεις εσύ. Όταν αρχίσεις να κάνεις πράγματα που ικανοποιούν μόνο εσένα τότε τα επίπεδα της ενέργειάς σου θα ανέβουν αυτομάτως.

Πηγή: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου