Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Στην Ευρωβουλή και πάλι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Νότη Μαριά



Εβδομήντα δύο (72) χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς φέρνει ξανά στην Ευρωβουλή το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Η ομιλία του Νότη Μαριά θα γίνει απόψε το βράδυ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδριάζει στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των παρεμβάσεων διάρκειας ενός λεπτού.
Είναι η δεύτερη φορά στην πεντάμηνη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ο Νότης Μαριάς αξιοποιεί τη διαδικασία αυτή για να θέσει στην καρδιά της Ευρώπης το σημαντικό εθνικό θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Μάλιστα στις προηγούμενες δύο Συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρότι ο Νότης Μαριάς ζήτησε να μιλήσει στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με ευθύνη των υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Ευρωβουλευτών για παρέμβαση ενός λεπτού.
Στην αποψινή του παρέμβαση ο Νότης Μαριάς αναμένεται να αναφερθεί σε όλο το πλέγμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα από τα ναζιστικά στρατεύματα.
Επίσης, ο Νότης Μαριάς θα θέσει το ζήτημα της υπογραφής Συνθήκης Ειρήνης Ελλάδας-Γερμανίας καθώς θεωρείται αδιανόητο δύο χώρες της Ε.Ε. να μην έχουν συνάψει μεταξύ τους Συνθήκη Ειρήνης, παρότι παρήλθαν 69 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόσο στην Ολομέλεια όσο και σε Επιτροπές με αφορμή και άλλες διαδικασίες πέραν της ως άνω διαδικασίας παρέμβασης διάρκειας ενός λεπτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου