Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Καβγάς Κωνσταντοπούλου-Κυριαζίδη: «Είστε τραμπούκοι» - «Αντε μωρή από δω»



Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε ανεβασμένη πίεση και αποχώρησε από το ιατρείο αφού ηρέμησε.
Αφορμή στάθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση για κατηγορουμένους ή υπόπτους οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του δημοσίου, εφόσον επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που υπεξαιρέθηκε.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε αρχικά με την έντονη αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς εισέπραξε ως υποτιμητικά τα σχόλια της, για την ομιλία του στην Επιτροπή.

«Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υψηλάντης , καλώντας την κ. Κωνσταντοπούλου να ζητήσει συγγνώμη.
«Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα», του αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλώντας νέα αντίδραση του κ. Υψηλάντη ενώ μάταια ο πρόεδρος της Επιτροπής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και απειλώντας ότι θα διακόψει την συνεδρίαση.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Βασίλης Υψηλάντης: «Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως την διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή».
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα».
Βασίλης Υψηλάντης: «Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι. Άκουσες τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι σήμερα την διαδρομή του πατέρα σου. Μέχρι εδώ όμως ...»
Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής: «Ακούστε φρασεολογία!»
Δημήτρης Κυριαζίδης (βουλευτής ΝΔ) «Άντε μωρή από εδώ…»
Βασίλης Υψηλάντης: «Ντροπή σου… Θέλω να ζητήσω μόνο συγγνώμη από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια…»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, διότι όπως είπε την έβρισαν, ενώ στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών αντέδρασε λέγοντας:
«Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών».
Νωρίτερα, υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, όταν η κ. Κωνταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης σκανδαλωδών υποθέσεων, που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης.
«Ούτε ένα νομοθέτημα δεν ευνόησε κάποιον διαπλεκόμενο. Τα νομοθετήματά μας περιόρισαν πάρα πολύ την διαφθορά και βελτιώθηκε η διεθνής θέση της χώρας κατά 14 θέσεις. Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι 300 βουλευτές. Τα προβλήματα όμως που δημιουργεί η κ. Κωνσταντοπούλου, δεν τα δημιουργεί κανένας άλλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.
«Θα κάνετε πειθαρχείο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;» ήταν το σχόλιο της κ. Κωνσταντοπούλου.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου