Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο Κάμερον διώχνει τους Ευρωπαίους μετανάστες: Αν δεν βρείτε δουλειά σε έξι μήνες, φεύγετε



Ο Ντέιβιντ Κάμερον σκληραίνει την στάση του για τους παράνομους μετανάστες και την μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλώντας όλους τους ηγέτης των 28 κρατών-μελών να στηρίξουν την «λογική» πρόταση του, όπως είπε, και να περιορίσουν τις παροχές πρόνοιας για όλους όσους εισέρχονται στις χώρες.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ξεκαθάρισε πως στο μέλλον, η μετανάστευση θα είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που θα θέτει στο τραπέζι η χώρα του ενώ δεν «αποκλείει
τίποτα» σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του.
Τα σχέδια του Κάμερον προβλέπουν ότι όποιος εισέρχεται στην χώρα θα πρέπει να περιμένει τέσσερα χρόνια προκειμένου να πάρει ορισμένες από τις κοινωνικές παροχές. Από την πλευρά του, ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε πως ο ίδιος ο Κάμερον φταίει γι αυτή την κατάσταση με την λαθρομετανάστευση και την μετανάστευση στη χώρα ενώ ο ηγέτης των Εργατικών είπε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία αξιοπιστία σε αυτά που λέει.
Ο Κάμερον αποκάλυψε τα σχέδια του κατά την διάρκεια ομιλίας σε εργοστάσιο στο West Midlands ενώ ανέφερε πως πιστεύει ότι η ΕΕ θα αλλάξει την πολιτική της στην μετανάστευση. Παράλληλα, προειδοποίησε πως σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί και η Μεγάλη Βρετανία δεν θα μπορέσει να υποβάλλει περιορισμούς των κοινωνικών παροχών, το 2017 θα γίνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, είπε «δεν αποκλείω τίποτα» και απείλησε πως η χώρα θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει στο θέμα της μετανάστευσης. Οι βασικές προτάσεις του Κάμερον για την μετανάστευση-οι οποίες θα ισχύσουν αν παραμείνει στην εξουσία μετά και από τις εκλογές του Μαΐου είναι:
  • Να σταματήσουν οι παροχές που δίνονται σε μετανάστες από την ΕΕ αναφορικά με την εργασία όπως οι φορολογικές απαλλαγές και η πρόσβαση σε κοινωνική στέγη για τέσσερα χρόνια.
  • Να κοπεί το επίδομα τέκνων και οι εκπτώσεις φόρου σε όσους έχουν παιδιά που δεν ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Να φεύγουν όλοι όσοι δεν έχουν βρει δουλειά μέσα σε έξι μήνες.
  • Ο περιορισμός των συγγενών που μπορούν να φέρνουν στην Μεγάλη Βρετανία οι μετανάστες.
  • Επιτάχυνση της απέλασης μεταναστών που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα.
  • Να μην μπορούν να μπουν ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ζητιάνοι και οι απατεώνες που έχουν διωχθεί.
  • Να μην εισέρχονται στην Μεγάλη Βρετανία μετανάστες από χώρες που μπήκαν πρόσφατα στην ΕΕ, μέχρι η οικονομία τους να ισοσταθμήσει με εκείνες των υπόλοιπων κρατών-μελών.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως ξέρει ότι οι προτάσεις για να γίνουν αποδεκτές πρέπει να αλλάξει το βασικό σύνταγμα της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός της ΕΕ ξεκίνησε τον λόγο του λέγοντας πως είναι περήφανος για την πολυπολιτισμική χώρα του αλλά η μετανάστευση τα τελευταία χρόνια σε καιρό ειρήνης έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας.
Ξεκαθάρισε πως οι ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την μετανάστευση στην ΕΕ την τελευταία δεκαετία «δεν είναι εξωπραγματικές» ενώ οι αλλαγές θα δημιουργήσουν ένα σκληρότερο σύστημα πρόνοιας στην Ευρώπη. «Μας αξίζει να ακουστούμε, πρέπει να ακουστούμε», είπε. «Είναι ένα θέμα που έχει μεγάλη σημασία για τους Βρετανούς και έχει σχέση με το μέλλον μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Ντέιβιντ Κάμερον εξομολογήθηκε ότι θα ήθελε το πακέτο μέτρων που προτείνει να το υιοθετήσει όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστούν αλλαγές στις ήδη υπάρχουσες συνθήκες. Πάντως είπε για άλλη μία φορά ότι σημασία δεν έχει αν η ΕΕ θα αποδεχτεί την πρόταση του και το σίγουρο είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βάλει σε ισχύ τα μέτρα για την μετανάστευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου