Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ιστορίες αδέσποτων στα Γιαννιτσά



Είμαι εθελόντρια για την προστασία των ζώων στα Γιαννιτσά και απευθύνομαι σε σένα είτε είσαι φιλόζωος είτε όχι. Ελπίζω σε μια καλυτερη τυχη για τους μικρούς αδέσποτους φίλους μας και παλεύω, δυστυχώς με μικρά άλλα σταθερα βήματα, για το βέλτιστο βιοτικό επίπεδο όλων μαs. Εξάλλου ο πολιτισμός ενός λάου φένεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζώα.
Κατοικώ στα Γιαννιτσά την τελευταία πενταετία και ήταν μοιραίο, καθώs με χαρακτηριζει η αγάπη μου για τα ζώα, να
παρατηρήσω τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσπωτων γύρω μας και να γνωρίσω ανθρώπους που νοιάζονται γι΄αυτά.

Έτσι γίναμε μια χούφτα εθελοντών. Αντίκρυσαμε ένα εγκαταλελειμένο καταφύγειο φυλακή-αδέσποτων με υποσιτισμένους ΄΄τρόφιμους΄΄, που ουσιαστικα δε ζούσαν απλά υπήρχαν σε ενα φριχτό περιβάλλον. Ζώα περιφερ'ομενα πεινασμένα και άρρωστα στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας. Αποφάσισαμε να δραστηριοποιηθουμε.
Έψαξα, βρήκα και ήρθα σε επαφή με φιλοζωικούς συλλόγους για να βρώ λύσεις. Σε αυτή μου την αναζήτηση βρήκα τον σύλλογο ΄΄NEVER WALK ALONE΄΄ και με την βοήθεια του, τα ζώα του καταφυγείου εδώ και δυο χρόνια έχουν τροφή, φάρμακα και σπιτάκια. Είναι πλέον υγιή. Επίσης μέσω του συλλόγου ΄΄HUNDEHILFE EUROPA΄΄ στάλθηκαν, με νόμιμεs διαδικασίεs, για υιοθεσία στην Γερμανία, 18 αδέσποτα των Γιαννιτσών.
Παράλληλα ξεκίνησαμε μια σειρά επαφών και πιέσεων ώστε σήμερα οι αρμόδιοι, φυσικά εννοώ τον Δήμο Πέλλας, να συμμετέχουν, εν μέρει, στην προστασία των ζώων, υποχρεώση βέβαια που απορέει από την νομοθεσία του κράτους μας. Με την βοήθεια των κυρίων Επιτροπάκη Θ. Και Σπυρίδη Π., σημερινών αντιδημάρχων του δήμου μας, ξεκίνησε η προσπάθεια για την, δημιουργία ενός νόμιμου χώρου προσωρινής φιλοξενιας αδέσποτων και υπαρχουν σκέψεις για τοποθέτηση ταίστρων περιμετρικά του ιστού της πόλης, να συνεχιστεί το πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών, να οριστούν δημοτικοί υπάλληλοι με στοχο την αντιμετώπιση περιστατικών, να πραγματοποιηθούν ημερίδες, όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτών καθώs και την οργάνωση εκδηλώσεων στα σχολεία. Πλέον ο Δήμος Πέλλας είναι δίπλα μας στα καθημερινά περιστατικά.
Με την συνεργασία όλων μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και μια πιο καθαρή πόλη, για να μεγαλώσουμε τα παιδια μας σε ένα σώστο περιβάλλον. Εκ μέρους του συλλόγου ζωοφίλων Γιαννιτσών σαs καλώ να συμμετέχετε.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή περιστατικό με αδέσποτα ζώα στην πόλη παρακαλώ να καλείτε το αρμοδιο τμημα του Δήμου Πέλλας : 23820 83227
Για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο ζωοφίλων στα Γιαννιτσά, υπάρχει σελίδα στο FACEBOOK με την ονομασία ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.


ΓΕΡΓΟΥ  ΑΝΝΑ
Πρόεδρος του Συλλόγου

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΗΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή