Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αναβολή πρωταθλημάτων λόγω επίθεσης στον Χ. Ζωγράφο, πόλεμος ανακοινώσεων



Tην αναβολή των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και της Γ΄ Εθνικής αποφάσισε το έκτακτο ΔΣ της ΕΠΟ, μετά την χθεσινή επίθεση αγνώστων κατά του αντιπροέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου. Η Ομοσπονδία έκανε δεκτή την πρόταση, ώστε να μην γίνουν αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο σε Super League, Football League και Γ' Εθνική και αυτό θα συμβεί μέσω του να μην οριστούν διαιτητές σε όλες τις αναμετρήσεις.
Η ανακοίνωση:  «Το ΔΣ της ΕΠΟ σε σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Σαρρή και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου, τα εξής.

1.Να μην ορίζει από τη Δευτέρα 17/11/2014 διαιτητές για όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
2. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΕΠΟ θα αναμένει και τις αποφάσεις των Προέδρων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ των δύο Επαγγελματικών Λιγκών».
Στα όσα δήλωσε, ακολούθως, ο κ. Μαρινάκης συνδέει την επίθεση στον κ. Ζωγράφο με τον Δ. Μελισσανίδη και τονίζει ότι :«Ο λόγος που ήρθα σήμερα στο συμβούλιο, είναι αυτό το τραγικό γεγονός που έγινε σήμερα το πρωί, δε γνωρίζω ακριβώς την ώρα, με ένα μέλος της ΚΕΔ. ʽΉρθα σήμερα εδώ να μιλήσω με ονόματα και θα πω τι ακριβώς έχω μάθει εγώ και οι συνεργάτες μου από αυτό το συμβάν. Και από εκεί και πέρα, μιας και μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δε μιλάμε πλέον για μια εξύβριση, δεν είναι πικρόχολα σχόλια στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση, ή δεν είναι κάτι που το κάνεις πάνω στα νεύρα σου. Μιλάμε για δολοφονική επίθεση και ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ τυχερός που ζει».
 Επίσης, ζητά από την πολιτεία «να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι πραγματικά βρώμικοι στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές οφείλεται στον παράγοντα τύχη. Μιλάω ανθρώπινα και όχι οπαδικά ή σαν Πρόεδρος. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι».
Με ανακοίνωση απάντησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέροντας ότι «αυτοί που έχουν κληθεί εδώ και πολύ καιρό να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στους εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο», «μιλούν για ηθική, αξίες και πρόοδο». Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μελισσανίδης τονίζει ότι «για μια ακόμη φορά καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στον κ. Ζωγράφο», ενώ κάνει λόγο για απάντηση στα «Αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια».
 
Δεν έμεινε αμέτοχος ο Παναθηναϊκός και καλεί την Δικαιοσύνη να εξυγνιάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Πρόεδρός της έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καταδικάζουμε απερίφραστα το χθεσινό θλιβερό γεγονός, το οποίο δεν μπορούν να καπηλεύονται πρόσωπα ελεγχόμενα από τη Δικαιοσύνη.
Εγκαλούμε την Κυβέρνηση για την εγκληματική ανοχή που έδειξε τόσα χρόνια στην εξελισσόμενη σήψη του ποδοσφαίρου. Ανοχή, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, σημαίνει πλέον συνενοχή. Καλούμε δε τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της και να αποτρέψει την επικείμενη παραγραφή αδικημάτων».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου