Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΔΕΔΥ Πέλλας καταγγέλλει την απόφαση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας



Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Ν. Πέλλας κατά την πρώτη συνεδρίασή του, καταδικάζει τη λήψη απόφασης που πάρθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας την Τρίτη 04/11/2014 για την μεταφορά του τομέα της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη. Στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου αποδομήθηκε πλήρως  η σκοπιμότητα της ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών  με κοινωνικούς και οικονομικούς όρους  αλλά  δυστυχώς η πλειοψηφία της διοικούσας  Δημοτικής αρχής με μία εξαίρεση την υπερψήφισε.  Αποδείχτηκε  περίτρανα ότι  το ξεπούλημα  ήταν προσχεδιασμένο!

Η διαχρονική αδράνεια του Δήμου Έδεσσας στα θέματα στελέχωσης και εκσυγχρονισμού της καθαριότητας αποσκοπούσαν στην απαξίωση του συγκεκριμένου τομέα με  συνεπακόλουθο την ιδιωτικοποίηση του. Βέβαια κανείς δεν ξεχνάει  ότι οι εκχωρήσεις στον συγκεκριμένο Δήμο ξεκίνησαν με την εκχώρηση του ΧΥΤΑ που σε όλους μας είναι γνωστά  τα ευτράπελα της λειτουργίας του.

Η καθαριότητα αποτελεί  μέγιστη κοινωνική παροχή  του κάθε Δήμου προς τους πολίτες του, απαραίτητο στοιχείο για την υγιεινή και την ασφάλεια της κοινωνίας και δεν μπορεί να εκχωρείται και να διαχειρίζεται με τη λογική του ιδιωτικού κέρδους. Είναι φανερό ότι η διοίκηση του Δήμου Έδεσσας  είναι προσηλωμένη  στις μνημονικές επιταγές για ξεπούλημα των υπηρεσιών του δημοσίου που αυτό συνεπάγεται και με  μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ.

Αν Tώρα δεν τους σταματήσουμε κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου