Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πατέρας "κομάντο" σώζει το γιό του από τους Τζιχαντιστές.Ιστορία για σενάριο ταινίας.



Αποτελεί ότι πιο κοντινό στους κινηματογραφικούς ήρωες των ταινιών κατασκοπείας, ενσαρκώνοντας στην κυριολεξία τη μάχη του καλού ενάντια στο κακό. Μια τυπική μέρα της ζωής του είναι να οργανώνει το επόμενο σχέδιο με το οποίο θα μεταβεί στη Συρία και θα καταφέρει να αρπάξει μέσα από τα χέρια του Isis κάποιον Ευρωπαίο μουσουλμάνο που έχει προσηλυτιστεί από τους τζιχαντιστές!Είναι ο Βέλγος Ντιμίτρι Μπόντινκ, απόστρατος των ενόπλων δυνάμεων, που μεταξύ άλλων πέτυχε να επαναπατρίσει τον 19χρονο γιο του, που
είχε μπλεχτεί για τα καλά στα δίχτυα των τρομοκρατών.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο καθολικός στο θρήσκευμα Τζετζόεν Μπόντινκ ασπάστηκε το Ισλάμ στο πλαίσιο της σχέσης του με μια μουσουλμάνα μαροκινής καταγωγής. Στα τέλη του 2013 εγκατέλειψε το σπίτι του στην Αμβέρσα, λέγοντας στους γονείς του ότι θα πάει με φίλους του για διακοπές στην Ολλανδία. Στην πραγματικότητα είχε προσηλυτιστεί από ένα γκρουπ στρατολόγησης τζιχαντιστών που εδρεύει στο Βέλγιο («Sharia4Belgium») και μέσω Τουρκίας μετέβη στην εμφυλιοπολεμική Συρία.

Ο πατέρας του όμως δεν ήταν από αυτούς που θα αποδεχόταν αμαχητί τη… μοίρα τους. Σαν σε σενάριο χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, δημιούργησε ουσιαστικά ένα δίκτυο κατασκοπείας με στόχο την ανεύρεση και τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων υπηκόων που προσχώρησαν στο Isis, αλλά και τη διάσωση ομήρων.

                                                                O Ντιμίτρι Μπόντινκ με το γιο του, Τζετζόεν
Ο 41χρονος Βέλγος, γνωστός πλέον και ως «Jihadi hunter», χρειάστηκε να πραγματοποιήσει τρεις αποστολές στη Συρία για να βρει και να πάρει πίσω το γιο του, ενώ συνολικά έχει «υφαρπάξει» πέντε παιδιά κάτω από τη... μύτη των τζιχαντιστών στις εφτά αποστολές του στη Μέση Ανατολή!
Ο Τζετζόεν Μπόντινκ δικάζεται πια στο Βέλγιο ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εξέλιξη που ο παράτολμος Ντιμίτρι θεωρεί εντελώς λάθος χειρισμό για ένα τέτοιο «αδίκημα». «Υπάρχουν πολλοί νεαροί τζιχαντιστές που θέλουν να γυρίσουν πίσω, αλλά μόνο εάν λάβουν αμνηστία. Αυτοί οι νεαροί είναι θύματα μιας διεθνούς σέκτας. Το πρόβλημα για τη δύση δεν είναι αυτοί, αλλά τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, τα οποία δεν θα δείτε ποτέ σε φωτογραφίες. Η αφαίρεση της υπηκοότητας και των διαβατηρίων από τζιχαντιστές που θέλουν να επιστρέψουν είναι λάθος, και κάνει το ISIS μεγαλύτερο και ισχυρότερο», δήλωσε στο «BBC» ο Ντιμίτρι Μπόντινκ.
Τόνισε παράλληλα ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υποτιμήσει τη δύναμη, την οργανωτική δομή και το βαθμό απήχησης του Ισλαμικού Κράτους. «Εχουν στήσει μυστικό κύκλωμα με ισχυρούς θύλακες στρατολόγησης σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις αφού το σχέδιο είναι να εξαπολύσουν σύντομα πόλεμο κατά της Ευρώπης. Στα άμεσα πλάνα τους είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο. Τόσο η πρώτη όμως, όσο και οι ΗΠΑ δεν εργάζονται με αφοσίωση για τη διάσωση ομήρων, κάτι που αντίθετα πράτει η Γαλλία», πρόσθεσε ο σύγχρονος «κομάντο», που έχει φτάσει να συνεργάζεται με αραβόφωνες οργανώσεις εχθρικά προσκείμενες στο Isis αλλά και με μυστικές υπηρεσίες χωρών προκειμένου να φέρνει εις πέρας τις επιχειρήσεις του.
Το τελευταίο βέβαια που θα περίμενε να ακούσει κανείς είναι ότι αισθάνεται… ασφαλής για τη ζωή του, γνωρίζοντας ότι εδώ και καιρό αποτελεί υπ' αριθμόν 1 στόχο των τζιχαντιστών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου