Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

«Ζεσταίνονται» οι γαλάζιοι για πρόωρες εκλογές

Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βγαίνουν στην περιφέρεια με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Το πρόγραμμα των περιοδειών σε όλη την Ελλάδα κλείδωσε από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ...
όπου αποφασίστηκαν οι θεματικές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλους τους νομούς της χώρας για την οικονομία, την παιδεία, τα κοινωνικά και τα εθνικά θέματα.

Η επιστροφή της ΝΔ στη «γαλάζια» βάση σηματοδοτεί την απόφαση του κ. Σαμαρά να κρατήσει σε εγρήγορση τις κομματικές μηχανές για την περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί τον Μάρτιο σε εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν και στενοί του συνεργάτες μιλώντας και χθες στο real.gr εμφανίζονταν σχεδόν βέβαιοι πως κανείς βουλευτής δεν θα πάρει επάνω το βάρος να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες.

Τα τελευταία μηνύματα που έχει πάρει το Μαξίμου από όλες τις μετρήσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία - όχι τόσο για τις διαφορές που εμφανίζονται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ - αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης ψαλίδας που υπάρχει στην παράσταση νίκης, κάτι που δείχνει αποσυσπείρωση στη βάση του κόμματος και ηττοπάθεια καθώς και για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είτε πλησιάζει, είτε σε κάποιες μετρήσεις έχει περάσει τον Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα που αφορά στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έκριναν πως επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να μπει στην τροχιά των περιοδειών ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς κάτι που αυτομάτως θα έδειχνε κάλπες και θα οδηγούσε σε «φθορά» τον Πρόεδρο της ΝΔ που πιστεύει, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη πως υπάρχει αρκετός χρόνος προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ.

Παρόντες στη γαλάζια εξόρμηση προς την περιφέρεια θα είναι υπουργοί «πρώτης γραμμής» όπως οι Κ. Μητσοτάκης, Μ. Βορίδης, Ν. Δένδιας, Γ. Βρούτσης και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης - που από τους πρώτους είχε εισηγηθεί στον κ. Σαμαρά την επιστροφή των στελεχών στη βάση του κόμματος -ο γραμματέας και η εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Άννα Ασημακοπούλου καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πρόγραμμα των περιοδειών θα μπουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που μαζί με τους υπουργούς θα αναλάβουν να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο δίνοντας έμφαση στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σταδιακά για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και αποκατάσταση των αδικιών για τους ασθενέστερους και βάζοντας σιγά-σιγά στο τραπέζι το δίλημμα που εάν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί για τις εκλογές για πολιτική σταθερότητα και έξοδο από το μνημόνιο ή επιστροφή στην περιπέτεια και στο άγνωστο της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου