Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Καταστροφική σωτηρία



Του Παναγιώτη Νανούδη

Τα πολιτικά και οικονομικά νέα για τη χώρα δεν είναι καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα και επιτέλους το αντιλήφθηκε και η κυβερνητική εξουσία. «Ζούμε δύσκολες στιγμές» είναι τα λόγια του Υπουργού Οικονομικών στην επιτροπή των βουλευτών που εξετάζει το προϋπολογισμό του 2015. 


Η χώρα δίνει μάχη να βγει στις αγορές όμως τα επιτόκια δανεισμού δεν είναι με το μέρος της. Η συνεχόμενη άνοδος των τελευταίων μηνών μάλλον αναγκάζει την κυβερνητική συμμαχία να μείνει στα μνημόνια και ας μην το θέλει. Τα δανεικά είναι απαραίτητα και η συμφωνία σωτήρια.

Τα νέα μέτρα είναι πλέον δεδομένα και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψη του, η Τρόικα θα μείνει στη χώρα και μάλιστα με το αζημίωτο. Ο Δεκέμβρης έρχεται βαρύς και ο σάκος της κυβέρνησης μόνο φόρους θα μοιράσει. Τέλη κυκλοφορίας, δόση ΕΝΦΙΑ, δόση Φόρου Εισοδήματος και ένα σωρό από δόσεις και υποτιθέμενες σωτήριες ρυθμίσεις θα πλακώσουν για ακόμη μία φορά τον  Έλληνα φορολογούμενο.

Η σωτηρία που μας υπόσχονται απ’ όποια πολιτική παράταξη και αν προέρχεται μάλλον φαίνεται καταστροφική και το ενδιαφέρον τους άκρως επικίνδυνο. Ο προεκλογικός πόλεμος φαίνεται πως άρχισε βρώμικα στα βουλευτικά πάνελ των καναλιών και ο κόσμος για ακόμη μία φορά αηδιάζει μαζί τους.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου