Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι Ιταλίδες δείχνουν τα στήθη τους στο... όνομα της επιστήμης!

Ημίγυμνες Ιταλίδες έχουν τρελάνει τα social media με τις selfies τους σε μία προσπάθεια να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό επιστημονικές ανακαλύψεις και να προωθήσουν την έρευνα.
Εικόνες με πρωταγωνίστριες μισόγυμνες γυναίκες έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο. Ολα γίνονται υπέρ του blog που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία «Τα στήθη για την επιστήμη (Tette Per La Scienza)» με εμπνευστή την 30χρονη Lara Tait που έφτιαξε αυτή τη σελίδα με στόχο να ενημερώσει τους άλλους σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις.

.
Το blog, το οποίο έχει σχεδόν 19.000 likes στη σελίδα του στο facebook, ζητά από τις γυναίκες να φωτογραφήσουν το στήθος τους και να ποστάρουν τη συγκεκριμένη φωτογραφία με μία λεζάντα που να περιγράφει ένα επιστημονικό μήνυμα. Οι λάτρεις της επιστήμης χρησιμοποιούν πολύ για αυτή τη δράση την ετικέτα «#iostoconrosetta (είμαι με τη Ροζέτα)» για να δείξουν την υποστήριξή τους στην πρόσφατη αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.
Ολα ξεκίνησαν με την εικόνα του στήθους μιας γυναίκας με τη λεζάντα «25% των Ιταλών αρνούνται τη θεωρία της εξέλιξης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό είναι 60%».
Η κυρία Tait υποστηρίζει πως το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες να δώσουν τα σώματά τους στην υπηρεσία της επιστήμης.

«Νομίζω ότι στην Ιταλία πρέπει να γίνουν περισσότερα για να έρθουν η επιστήμη και τα αποτελέσματά της κοντά στους ανθρώπους Γι 'αυτό ακριβώς είχα την ιδέα να κάνω κάτι πρωτότυπο σε αυτό τον τομέα», δήλωσε σχετικά.
Πάντως, στην τάση αυτή δε συμμετέχουν μόνο γυναίκες, καθώς οι άνδρες φαίνεται πως... ζήλεψαν και έτσι σιγά-σιγά παίρνουν και αυτοί μέρος σε αυτή την πρωτότυπη κίνηση.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου