Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να μην παρακρατούν οι ΔΟΥ το σύνολο του ΕΝΦΙΑ από τους αγρότες»



Να μην παρακρατούν οι ΔΟΥ το σύνολο του ΕΝΦΙΑ από τους αγρότες ζητά με επιστολή του ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη.
Ο κ. Τζαμτζής στην επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό τονίζει ότι οι ΔΟΥ σύμφωνα με τον Νόμο του Παπακωνσταντίνου του 2011 παρακρατούν τα βεβαιωθέντα χρέη και όχι τα ληξιπρόθεσμα, με αποτέλεσμα από την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών να παρακρατείται το σύνολο του βεβαιωθέντος ποσού του ΕΝΦΙΑ και ζητά να αλλάξει ο Νόμος Παπακωνσταντίνου αφαιρώντας τη λέξη «βεβαιωμένα» έτσι ώστε η παρακράτηση του ΕΝΦΙΑ ή άλλων χρεών να γίνεται μόνο για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε η 2η φάση καταβολής της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.
Η καθυστέρηση, ήταν συνέπεια της αναμονής εγκυκλίου προς τις  ΔΟΥ από το Υπουργείο, σχετικά με την παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών και άλλων χρεών των αγροτών, από την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.
Να σημειωθεί ότι πολλοί αγρότες έχουν εισπράξει την επιστροφή ΦΠΑ, δίχως καμία κράτηση.
Έτσι έχουμε διαφορετική συμπεριφορά του κράτους απέναντι σε μεγάλη μερίδα των αγροτών μας.
Μεταξύ των χρεών που παρακρατούν σήμερα οι ΔΟΥ είναι και ο ΕΝΦΙΑ.
Οι εφορίες με βάση Νόμο του Παπακωνσταντίνου του 2011, παρακρατούν τα βεβαιωθέντα χρέη και όχι τα ληξιπρόθεσμα.
Έτσι, ενώ με πρόσφατο νόμο, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ σε 6 δόσεις, οι ΔΟΥ από τους αγρότες παρακρατούν, από την επιστροφή του ΦΠΑ, το σύνολο του βεβαιωθέντος ποσού του ΕΝΦΙΑ.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή ετοιμάζετε κάποιες αλλαγές και έχετε τη δυνατότητα να καταστήσετε  τον Νόμο δίκαιο και ίσο απέναντι σε όλους τους πολίτες, σας καλώ να αλλάξετε τον Νόμο Παπακωνσταντίνου του 2011, αφαιρώντας τη λέξη «βεβαιωμένα» έτσι ώστε η παρακράτηση του ΕΝΦΙΑ ή άλλων χρεών να γίνεται μόνο για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Κύριε Υπουργέ,
Είμαι βέβαιος ότι με το πνεύμα δικαίου που σας διακατέχει, θα προχωρήσετε άμεσα στην παραπάνω αλλαγή, ώστε να σταματήσει η αδικία για τους αγρότες ή από όποιους άλλους πολίτες γίνεται παρακράτηση.

Με τιμή

Ιορδάνης Τζαμτζής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου