Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Γερμανία: Φωτίστηκε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου


Τα φώτα του άναψε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου, το οποίο βρίσκεται στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η δημοτική Αρχή της πόλης.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της έβδομης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, η οποία βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί το κέντρο της, έχοντας ύψος 45 μέτρων, είναι το ψηλότερο στον κόσμο.


Αν και υπάρχουν και μεγαλύτερες κατασκευές σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, το συγκεκριμένο είναι το ψηλότερο «φυσικό» δέντρο, όπως αναφέρει ο δημιουργός του Τόμας Βάιζε.
«Σίγουρα, ένα φυσικό δέντρο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε ύψος άλλες κατασκευές, νομίζω ότι στη Βραζιλία υπάρχει μία μεγάλη κατασκευή από χάλυβα και λαμπιόνια. Ειδικά για αυτόν τον σκοπό, φυτεύτηκαν 1.700 έλατα στην ορεινή περιοχή Ζάουερλαντ», τόνισε ο Τόμας Βάιζε.

Περίπου 48 χιλιάδες λαμπιόνια στολίζουν τα κλαδιά των 1.700 δέντρων που απαρτίζουν τη γιγάντια κατασκευή, στην κορυφή της οποίας στέκεται ένα αγγελάκι βάρους 90 κιλών.
Ντόπιοι και επισκέπτες δείχνουν τον ενθουσιασμό τους, ενώ γύρω από το δέντρο βρίσκεται μία από τις πλέον δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου