Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η Π.Ε. Πέλλας ζητάει βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο αναγνώρισης των ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών



Συνάντηση με εκπροσώπους Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, (03/11) στην αίθουσα συσκέψεων στο Διοικητήριο.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη το νέο θεσμικό πλαίσιο αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας και ζήτησαν την παρέμβασή του στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι αντικειμενικοί λόγοι και συνθήκες που επιβάλλουν αλλαγή των κριτηρίων αναγνώρισης των οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών στην Π.Ε. Πέλλας.

Καθώς στόχος του θεσμικού πλαισίου είναι η δημιουργία ισχυρών αγροτικών ενώσεων προτάθηκε αλλαγή των κριτηρίων με μείωση των προϋποθέσεων σε εκατό (100) μέλη και ένα (1) εκατομμύριο ευρώ τζίρο.
Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει:
«Η Π.Ε. Πέλλας έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή και μεταποίηση οπωροκηπευτικών. Το νέο θεσμικό πλαίσιο έχει ως στόχο να δυναμώσει τις συνεταιριστικές οργανώσεις και να τις παρακινήσει να υιοθετήσουν τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και δυναμικού μάρκετινγκ των προϊόντων τους, με διαφάνεια, σεβασμό προς τη νομοθεσία και περιορίζοντας τις στρεβλώσεις που συχνά παρατηρούνται στην αγορά. Η Πέλλα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες εντείνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής και των χαμηλών τιμών, οι οποίες χρειάζεται να ληφθούν υπόψη. Με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουμε πολύ καλή συνεργασία και, εξάλλου, το ίδιο το Υπουργείο ζήτησε τις προτάσεις μας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτή Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη με επιστολή του, ενώ, για το θέμα θα έχουν και προσωπική επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου