Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση εργασίας του Περιφ. Κ.Μακεδονίας με τον αντιπρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου



Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σταθεροποίηση και τις Διεθνείς Σχέσεις της Δημοκρατίας της Σερβίας Dušan Petrović είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιο στον τομέα του τουρισμού Γιάννη Γιώργο. Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2014 στη Θεσσαλονίκη...
παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησε η ανάπτυξη ευρύτερης συνεργασίας των δύο πλευρών σε θέματα τουρισμού, με στόχο την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία προς την Κεντρική Μακεδονία. «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την τουριστική αγορά της Σερβίας είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς ο αριθμός των Σέρβων επισκεπτών που επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία ολοένα αυξάνεται. Προς αυτή την κατεύθυνση, στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν την τουριστική εικόνα της Περιφέρειάς μας στη γειτονική Σερβία και θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας τόσο σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Με συντονισμένα βήματα και συνεχή παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις, ενισχύουμε το τουριστικό προβάδισμα της Κεντρικής Μακεδονίας στη σερβική αγορά, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους Σέρβους τουρίστες στην περιοχή μας για όλες τις εποχές του χρόνου. Η Κεντρική Μακεδονία προσφέρει στους Σέρβους επισκέπτες ποικίλες ταξιδιωτικές εμπειρίες και προτάσεις σε θεματικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο πολιτιστικός, ο αγροτουρισμός ο γαστρονομικός και ο θρησκευτικός τουρισμός, με σημείο αναφοράς την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Αγίου Όρους», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στον κ. Petrović τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού, ενώ συζήτησε μαζί του σχετικά με τις δυνατότητες σύναψης συνεργειών μεταξύ των δύο πλευρών σε επιχειρηματικές, επενδυτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.
Την ικανοποίησή του για την ενισχυμένη εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας στη σερβική τουριστική αγορά εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού Γιάννης Γιώργος. «Η Κεντρική Μακεδονία κατέχει ήδη κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών και των επιχειρηματιών τουρισμού. Αυτή τη θέση επιδιώκουμε να τη διατηρήσουμε και να την ενισχύσουμε μέσα από κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τουριστική επιχειρηματικότητα και τα παραδοσιακά προϊόντα, τις οποίες αναπτύσσουμε με αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς από τη Σερβία», τόνισε ο κ. Γιώργος.
Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Σερβικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σταθεροποίηση και τις Διεθνείς Σχέσεις της Δημοκρατίας της Σερβίας Dušan Petrović ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την εποικοδομητική συνάντηση και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Βελιγράδι ως επικεφαλής αποστολής που θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου