Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αδέσποτο σκυλάκι βρήκε στέγη στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης (φώτο)



Το παράδειγμα του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών ακολούθησε το Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης, το οποίο υιοθέτησε το αδέσποτο σκυλάκι που περιπλανιόταν στη γύρω περιοχή, μετά από παρότρυνση της προέδρου του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών κ. Άννας Γέργου. Ο διευθυντής του σχολείου, οι δάσκαλοι και φυσικά οι μαθητές αποφάσισαν συνειδητά να μαζέψουν το ταλαιπωρημένο σκυλάκι από το δρόμο και να του δώσουν την ευκαιρία να ζήσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον δίπλα σε ανθρώπους που θα το αγαπούν, θα το προστατεύουν και θα το φροντίζουν 365 μέρες το χρόνο.


Η Άννα Γέργου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι η υιοθεσία του σκυλάκου έγινε μέσω του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών, ο οποίος φρόντισε προτού δοθεί στην πολυμελή του οικογένεια να στειρωθεί, να εμβολιαστεί και να τσιπαριστεί με έξοδα του δήμου Γιαννιτσών. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες που ορίζει ο νόμος 4039/2012 σχετικά με τις υιοθεσίες ζώων συντροφιάς, ο πανέμορφος σκυλάκος δόθηκε κι επισήμως στους νέους του κηδεμόνες, έχοντας μαζί του κι ένα ολοκαίνουργιο σπιτάκι που πρόσφερε με πολύ αγάπη ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών.


Οι διευθυντές, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 1ο Λυκείου Γιαννιτσών και του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης είναι αξιέπαινοι για την πράξη τους να υιοθετήσουν δύο ταλαιπωρημένα αδέσποτα ζώα που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα εκεί έξω στους δρόμους όπου ζούσαν και χάρη στην ευαισθησία τους απέκτησαν σχεδόν τα πάντα. Πάνω από όλα βρήκαν την αγάπη που τόσο στερήθηκαν. Ένιωσαν το χάδι και την ανθρώπινη αγκαλιά. Εξασφάλισαν φαγητό, νερό και κτηνιατρική φροντίδα.



Μόνο όταν ο άνθρωπος ανοίξει την καρδιά και το μυαλό του κόντρα στην ασχήμια που τον περιβάλλει, αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος και ομορφότερος. Και τα δύο αυτά σχολεία των Γιαννιτσών μας απέδειξαν με πράξεις ότι η αγάπη είναι ικανή να ανατρέψει την παραφροσύνη και την έλλειψη αξιών που κυριαρχούν σήμερα στις κοινωνίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου