Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Διπλό το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ



Διπλό μήνυμα έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής από την επετειακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις για τα τελευταία γεγονότα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι «σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια».

 Υπό την παρουσία δεκάδων κεντρικών στελεχών της ΝΔ, αλλά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που έγινε δεκτός με επευφημίες και με συνθήματα, όπως «και κάναμε πρωθυπουργό ΔΑΠίτη τον Κώστα τον Καραμανλή», ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στα τελευταία επεισόδια που έγιναν στα ΑΕΙ, μίλησε για κατάντια και σημείωσε με ένταση ότι σε καμία χώρα του εξωτερικού τα πανεπιστήμια δεν είναι «ξέφραγα αμπέλια». 
Ο Πρωθυπουργός μίλησε για εικόνα οπισθοδρόμησης, συντήρησης και κατάντιας και χαρακτήρισε «θρασίμια» τις μειοψηφίες που προκαλούν επεισόδια στα πανεπιστήμια. Με σαφή στόχευση κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως στις άλλες αριστερίστικες ομάδες, υποστήριξε ότι ορισμένοι θέλουν να συνεχίζεται το μπάχαλο στα πανεπιστήμια. Παράλληλα άσκησε κριτική σε όσοι επιθυμούν να παραμείνουν τα πανεπιστήμια αιχμάλωτα κλειστών ομάδων που εξυπηρετούν συντεχνίες και συμφέροντα. 
 «Αυτή η αιχμαλωσία των Πανεπιστημίων θέλουν- δε θέλουν, να το ξέρουν τελείωσε πλέον! Διεθνώς δεν υπάρχει πουθενά Πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται! Διεθνώς δεν υπάρχει πουθενά Πανεπιστήμιο που λειτουργεί υπό την «αιχμαλωσία» μικρών μειοψηφιών. Αυτό δεν είναι «Δημόσια Παιδεία». Είναι αρρώστια, είναι κατάντημα, είναι διαρκής υπονόμευση της Δημόσιας Παιδείας! Αυτό δεν είναι «Ελευθερία». Είναι η τυραννία της μειοψηφίας!» είπε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε ότι τελείωσε η κυριαρχία της Αριστεράς στα πανεπιστήμια.
 Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι εικόνες που είδαμε τις τελευταίες μέρες, με μικρές ομάδες φοιτητών να μπαίνουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου και να προσπαθούν να επιβληθούν με φωνές και με ασχήμιες, είναι μια υπόμνηση της κατάντιας από την οποία επιτέλους ξεκολλάει πλέον η Ελλάδα.
 Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι πέρσι, η ΟΝΝΕΔ πρότεινε τη σύσταση ειδικού σώματος για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων και αυτή η πρόταση συζητείται σοβαρά, προωθείται αποφασιστικά, αν και όπως διευκρίνισε προκαλεί αντιδράσεις από εκείνους που μόνον ένα πράγμα τους ενδιαφέρει: να συνεχίζεται το μπάχαλο μέσα στο Πανεπιστήμιο. «Όμως, δεν θα τους περάσει» είπε.
 Ο κ. Σαμαράς, εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επανέλαβε ότι η δικαίωση σήμερα της κεντροδεξιάς παράταξης είναι το γεγονός ότι κράτησε τη χώρα όρθια στην κρίση, απέτρεψε τα χειρότερα που την απειλούσαν ακόμα και πριν δύο χρόνια και τόνισε: «Και σήμερα βγαίνουμε πια οριστικά και από την κρίση και από τα Μνημόνια…
Και βγαίνουμε από την κρίση, όχι για να γυρίσουμε πίσω σε όσα μας έφεραν σε αυτή την απόγνωση…Βγαίνουμε, όχι για να επιστρέψουμε στα ίδια λάθη και στις ίδιες αναπηρίες ιδεών…Βγαίνουμε για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά τώρα πια σε συνθήκες ανάπτυξης…
Βγαίνουμε, ξανακερδίζοντας την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια του λαού μας. Βγαίνουμε για να μην επιτρέψουμε ποτέ, όπως είπε ο Πρόεδρος, να ξανακυλήσει η χώρα προς τα πίσω, δηλαδή σε ελλείμματα, σε υπερδανεισμό». Ακόμη υποστήριξε ότι η χώρα βγαίνει συντεταγμένα, από την κρίση και τίποτα δεν θα την αποπροσανατολίσει από την πορεία που χαράξαμε και τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει το βηματισμό της.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε όμως και στην συνταγματική μεταρρύθμιση που προωθείται και τόνισε ότι θα περιληφθεί η αλλαγή του άρθρου 16 ώστε να προβλέπεται η Δημιουργία Μη κρατικών, Μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.  
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου