Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αυχενικός κίνδυνος από τη χρήση των κινητών

Μια νέα μελέτη έρχεται να πιστοποιήσει προηγούμενα ευρήματα που έδειχναν ότι η συνεχής ενασχόληση με το κινητό μας τηλέφωνο για να δούμε ή να γράψουμε μηνύματα αλλά και εσχάτως για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει μικρότερες ή και μεγαλύτερες αρνητικές παρενέργειες στην υγεία μας.


Το συνεχές σκύψιμο του κεφαλιού σύμφωνα με τη νέα μελέτη πιέζει την σπονδυλική στήλη, ειδικά στη περιοχή του αυχένα, προκαλώντας διάφορα προβλήματα.
Μεγάλο βάρος

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησε ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον καθηγητή Κένεθ Χανσράζ προϊστάμενο του τμήματος χειρουργικής σπονδυλικής στήλης στο New York Spine Surgery and Rehabilitation Medicine. Σύμφωνα με τους ερευνητές το συνεχές σκύψιμο του κεφαλιού για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου πιέζει την περιοχή του αυχένα.

Οπως αναφέρουν αν κάποιος έχει σκύψει κατά 60 μοίρες έχει προσθέσει βάρος περίπου 30 κιλών στη συγκεκριμένη περιοχή! Αν η στάση του είναι στις 45 ή τις 30 μοίρες το βάρος στον αυχένα μειώνεται αλλά και πάλι είναι τέτοιο που μπορεί να προκαλέσει σειρά προβλημάτων όπως πόνοι στον αυχένα ή συνολικά στην πλάτη. Η νέα μελέτη θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος της επιθεώρησης «Surgical Technology International».

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου