Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Λιονέλ Μέσι: Θρύλος και στο Champions League



Μόλις πριν μερικές μέρες, στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Σεβίλλη στο «Καμπ Νόου», ο Αργεντινός έκανε χατ τρικ και άφησε πίσω τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, Τέλμο Θάρα, που διέπρεψε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σε ηλικία 27 ετών ο ζωντανός θρύλος των Μπλαουγκράνα έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Primer Division, όμως είχε έτοιμο ένα ακόμα ρεκόρ.

Με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ ο Μέσι πέτυχε νέο χατ τρικ και έγραψε το όνομά του στα βιβλία της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο διεθνής επιθετικός έφτασε τα 74 γκολ στο Champions League και ξεπέρασε τον Ραούλ Γκονθάλεθ, που είχε 71 και εδώ και πολλά χρόνια είχε δικό του το Νο1 ever. Ο Μέσι έκανε δύο μυθικά ρεκόρ στο κορυφαίο άθλημα που είδε ο πλανήτης και ακόμα και αυτή τη στιγμή να τελείωνε την καριέρα του θα ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών.
Ο Αργεντινός έχει πετύχει και τα 74 γκολ με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα και είναι ο μοναδικός που έχει κάνει κάτι ανάλογο, αφού ο Ραούλ είχε σκοράρει με Ρέαλ και Σάλκε, ενώ ο Ρονάλντο που βρίσκεται ένα τέρμα πίσω, τα έχει με Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αξία της επίδοσης του Μέσι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι έβαλε τα γκολ σε μόλις 91 αγώνες, ενώ ο CR7 σε 107 και ο Ραούλ σε 142. Ο Λέο πάντως είναι ακόμα πίσω από τον Ισπανό θρύλο της Ρεάλ σε γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού έχει 75 γκολ αντί 76 του πρώην φορ της Σάλκε.
Με το γκολ στην Κύπρο έκανε 16 τις χώρες που έχει σκοράρει στο θεσμό και ισοφάρισε τον Ραούλ στη σχετική κατηγορία. Όσον αφορά τις πόλεις, ο Μέσι έχει αφήσει το σημάδι του σε 23 διαφορετικές πόλεις, ενώ τα δίχτυα έχουν κουνηθεί από δικές τους ενέργειες σε 24 γήπεδα.
Το απίστευτο με τα ρεκόρ σε Primera Division και Champions League είναι ότι ο Μέσι τα έσπασε χρησιμοποιώντας το δεξί πόδι...

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου