Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Στις 11 το βράδυ έστειλε η κυβέρνηση το απαντητικό email



Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα καταθέσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup το αίτημα για τεχνική παράταση του προγράμματος μερικών εβδομάδων.
Η Αθήνα θα προσπαθήσει να δώσει το πλαίσιο για το πώς εννοεί την παράταση που ζητά, δηλαδή να είναι μικρής διάρκειας  και χωρίς νέα προαπαιτούμενα πέραν όσων συμφωνηθούν με την Τρόικα έως την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.
Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, διευκρίνιζαν ότι το αίτημα για παράταση μπορεί να τεθεί και πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα αλλά μπορεί να συμφωνηθεί και να ενεργοποιηθεί  μετά την ολοκλήρωσή  της (έως τις 14 Δεκεμβρίου πιθανότατα). 


Άρα απομακρύνεται το ενδεχόμενο να προλάβει η τρόικα να κάνει δεκτές τις ελληνικές θέσεις και να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα, πριν την Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, στο απαντητικό email που εστάλη στην Τρόικα στις 11 το βράδυ της Παρασκευής γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα των 100 δόσεων για τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε τις προτάσεις της όμως αυτή τη φορά τις είχε ποσοτικοποιήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Παράλληλα αναλαμβάνει δέσμευση ανκαι εφόσον τον Ιούνιο δεν υπάρχουν τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα να προχωρήσει σε μια σειρά «διορθωτικών» μέτρων τα οποία όμως δεν θα νομοθετήσει από τώρα.



fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου