Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: 3 ψηφοφορίες με Δήμα - Στιγμή ευθύνης για βουλευτές



Επιχείρηση κάποιων να αποδυναμώσουν με πλάγιο τρόπο την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας κατήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα σενάρια που διακινούνται περί ενδεχόμενης άλλης υποψηφιότητας στην τρίτη ψηφοφορία.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ρητά ότι "ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις 3 ψηφοφορίες" και παράλληλα μίλησε για στιγμή ευθύνης για τους βουλευτές, καλώντας τους να μετρήσουν τη συνέπεια των επιλογών τους.

Αναφερόμενος στην απόφαση για επίσπευση της διαδικασίας προεδρικής εκλογής, είπε ότι με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση διαλύει τα τα σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στη χώρα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό που επί μήνες δημιουργούν κάποιοι, δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Αυτά τα σύννεφα διαλύουμε φέρνοντας την εκλογή ενάμιση μήνα νωρίτερα, για να καθαρίσει το τοπίο και να μπει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα" τόνισε.
Ο ίδιος έκανε λόγο για "πράξη ευθύνης", λέγοντας: "Δεν μπορούμε μετά από αυτή την πορεία με επιτυχίες μέσα από θυσίες να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα, που οδήγησε ήδη κάποιους από τους δανειστές να είναι απόλυτα κουμπωμένοι και δύσκαμπτοι στην τελευταία αξιολόγηση".
Ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε τη σημερινή τοποθέτηση της Κομισιόν, η οποία χαρακτήρισε -όπως είπε- την απόφαση αυτή δημοκρατική, που θα βοηθήσει στην άρση αυτή της αβεβαιότητας, την οποία κατ' εξοχήν οι Ευρωπαίοι έβλεπαν ως κυρίαρχο εμπόδιο στην πορεία της χώρας.
Απευθύνοντας μήνυμα προς τους βουλευτές, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως" και μίλησε για "στιγμή ευθύνης" για τους βουλευτές, οι οποίοι -όπως τόνισε- "πρέπει να δουν τα πράγματα, να αναλογιστούν τι επιτεύχθηκε και να μετρήσουν τη συνέπεια των επιλογών τους, να πάρουν τις αποφάσεις τους".
"Η αντιπολίτευση ζητά εκλογές, η κοινωνία και οι αγορές δεν θέλουν εκλογές, το ζήτημα πια είναι στα χέρια των βουλευτών" πρόσθεσε και έθεσε το δίλημμα "εκλογές όταν η κοινωνία δεν τις θέλει ή όχι", για να εκτιμήσει στη συνέχεια ότι ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που τις εκβιάζει πρόωρα.
Στο σημείο αυτό, μάλιστα, αναφέρθηκε στις πρόσφατες αρνητικές αντιδράσεις στα χρηματιστήρια, σημειώνοντας πως "οι αγορές φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης".
Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε πολλές φορές σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο απέδωσε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας. "Η αντιπολίτευση είναι ένας γνήσιος οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού" είπε και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί εδώ και καιρό να σταματήσει την έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο και ότι επιχειρεί να ξαναγυρίσει την Ελλάδα πίσω στην εποχή της απειλής της εξόδου από το ευρώ.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι επιχείρησαν να ματαιώσουν το να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, επιδίωκαν να χαλάει η εικόνα της χώρας -κάνοντας στο σημείο αυτό αναφορά στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας- και τώρα θέλουν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με εκβιασμό για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή του ΠτΔ και την ανάγκη για ενισχυμένη πλειοψηφία.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις κατηγορίες περί χρηματισμού βουλευτών και στα περί αποστασίας, κάνοντας λόγο για κατηγορίες που αποδείχθηκαν ψευδείς και ανυπόστατες και για επιχείρηση στιγματισμού βουλευτών που θα θελήσουν να ψηφίσουν ΠτΔ. "Πρόκειται για ιδεολογική τρομοκρατία που όμως δεν θα περάσει" υπογράμμισε.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου