Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: «Η τρόικα δεν μπορεί να κουνάει άλλο το δάχτυλο στον λαό»



Η τρόικα «δεν μπορεί άλλο να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την παραγωγική βάση, λεηλατούν την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση του με τον γενικό διευθυντή και την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO).

Τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι αντίθετα προς το ελληνικό Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές Αρχές, είπε ότι έρχεται η στιγμή που η τρόικα και οι κυβερνήσεις που τα επέβαλαν θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης και στους Διεθνείς Οργανισμούς.


Για τις συνομιλίες του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι συζήτησε με την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, για τα μέτρα που έχει επιβάλει η τρόικα μέσα από το μνημόνιο, «μέτρα που είναι έξω από τις θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και από όλα όσα διεθνώς είναι αποδεκτά για τις εργασιακές σχέσεις».

Επίσης, δήλωσε ότι κατέθεσε στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με τα διεθνή πρότυπα.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου