Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«Συναγερμός» Βενιζέλου: Ο Γιώργος είναι έτοιμος να φύγει



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην παρέμβασή του στη γραμματεία προετοιμασίας του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, άφησε αιχμές, υπονοώντας ότι ο κ. Παπανδρέου «παίζει» με την πορεία της χώρας: «Δεν θα αφήσω να γίνει, αυτό το παιχνίδι εις βάρος της χώρας δεν θα παιχτεί».

Σαφή προειδοποιητικά μηνύματα προς την ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του στη γραμματεία προετοιμασίας του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Ο κ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να δεχθεί φαινόμενα αποστασίας και πως σε μια τέτοια περίπτωση η αντίδρασή του θα είναι σκληρή.



Χωρίς να κατονομάσει τον Γιώργο Παπανδρέου σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τροφοδοτεί το δημόσιο διάλογο με εσφαλμένες εντυπώσεις.

Προχωρώντας τη σκέψη του στάθηκε στο «πρόβλημα των ασύμμετρων καταστάσεων», όπως είπε. Εξήγησε ότι «ακόμα και ένας άνθρωπος αρκεί για να αδικήσει τη δουλειά πολλών». Ο κ. Βενιζέλος με αυτόν τον τρόπο «φωτογράφισε» τη εν εξελίξει ανταρσία από πλευράς της ομάδας Παπανδρέου. Συμπλήρωσε, δε, πως είναι κρίμα αυτή η ηρωική προσπάθεια των βουλευτών και στελεχών να κρύβεται επειδή στη δημοσιότητα κυριαρχούν αλλες προτωβουλίες.

Αναλύοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το ρήγμα που έχει επέλθει στις δύο πλευρές ανέφερε πως την ώρα που η στάση της αντιπολίτευσης σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παράγει αβεβαιότητα θα ήταν αδιανόητο μετά την εκλογή του νέου Προέδρου «ο δικός μας χώρος να γίνει πηγή αβεβαιότητας και αστάθειας».

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα άφησε αιχμές υπονοώντας ότι ο κ. Παπανδρέου «παίζει» με την πορεία της χώρας: «Δεν θα αφήσω να γίνει, αυτό το παιχνίδι εις βάρος της χώρας δεν θα παιχτεί».

Ζήτησε, τέλος, από τους παρευρισκομένους να προχωρήσουν οι διαδικασίες πραγματοποίησης του συνεδρίου χωρίς καθυστέρηση και ανέφερε: «Να είμαστε έτοιμοι για εξελίξεις που θα προκληθούν λόγω ανευθυνότητας άλλων».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου