Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών



Δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες ο Πίνακας Διάθεσης 81 Υπαλλήλων για κατάταξη σε Δημόσιες Υπηρεσίες της αριθμ. 15/2014 Ανακοίνωσης του ΑΣΕΠ για τους υπαλλήλους των Δήμων που ανήκαν στους κλάδους ΠΕ, TE και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).
Σε διαθεσιμότητα εξακολουθούν να παραμένουν 118 υπάλληλοι, με κίνδυνο ν’ απολυ­θούν στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την κατάργηση της μονιμό­τη­τας, της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, της κατάργησης δομών του δημοσίου.

Το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, τον Φεβρουάριο του 2014, ζητούσε για όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ανάμεσα σε αυτούς και για τους δημοτικούς υπαλλήλους που κατείχαν θέση ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας ή ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας ή ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με το άρ. 81 του ν. 4172/2013 (Α-167) και δεν θα καταλάβουν κάποια από τις θέσεις που ανακοινώθηκαν με την υπ’ αρ. 31890/2013 (Β-2999) υπουργική απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, να συσταθούν ισάριθμες θέσεις κλάδου ή ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού, ΤΕ Διοικητικού ή ΔΕ Διοικητικού ή συναφούς κλάδου ή ειδικότητας, με διοικητικά καθήκοντα στο δήμο στον οποίο ανήκε η θέση τους πριν την κατάργησή της, τις οποίες θα καταλάβουν με το βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν αντιστοίχως.
Η κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει δεκτή την τροπολογία. Εξακολουθεί να περνά από κόσκινο τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, καθορίζοντας κριτήρια τα οποία εκ των προτέρων είναι αδύνατον να τα πληρούν οι υπάλληλοι και ειδικά όσοι έχουν προσληφθεί από το 2005 και μετά, για να αιτιολογήσει τις απολύσεις και να μεταθέσει τις ευθύνες στους ίδιους τους υπαλλήλους, που όταν προσλήφθηκαν διέθεταν τις νόμιμες από το ίδιο το κράτος προϋποθέσεις για διορισμό.
Οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν θα διοριστούν αυτή τη στιγμή και κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση είναι 118.
Είναι διαπιστωμένο εξ άλλου, ότι οι Δήμοι λόγω του μεγάλου αριθμού προσωπικού που έφυγε ή με διαθεσιμότητες, ή με συνταξιοδότηση, αλλά και της πολιτικής των ελαστικών σχέσεων εργασίας που εφαρμόζουν, της απασχόλησης φθηνού προσωπικού με κοινωφελή εργασία, με 5μηνα κ.α., έχουν προβλήματα υπολειτουργίας σε σημαντικές για τους δημότες τους δομές.
 Επιπλέον ενώ υπάρχει η εξαίρεση του διορισμού και των τοποθετήσεων τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούς δήμους χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονται στους υπόλοιπους Δήμους της Ελλάδας, εν τούτοις δεν έγινε καμία ενέργεια από τον Σεπτέμβρη του 2013, για τοποθέτηση των υπαλλήλων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Όπως στο Δήμο Ρόδου ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά με το αριθμ.108849/21-10-2014 έγγραφό του.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
α) Τι προτίθεται να πράξει ώστε να επανασυσταθούν ισάριθμες θέσεις αντίστοιχων κλάδων των 118 υπαλλήλων που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε διαθεσιμότητα;
β) Σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε στους νησιωτικούς δήμους που δεν υπάρχει καμία διάταξη που να εμποδίζει τις προσλήψεις και τους διορισμούς τακτικού προσωπικού να επιστρέψει άμεσα το προσωπικό στον Δήμο από τον οποίο τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Οι βουλευτές του  ΚΚΕ
Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης

Γιώργος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου